pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Redan en sommarfavorit

torsdag 17 juni 2010 10:08 · 2 kommentarer · Citron, Hemlagat, Örtkryddor, Parmensan, Pasta

Hittade en pastarätt i senaste Elle mat & vin, och jag tror att det här kommer att bli en favorit i sommar. Otroligt gott, med en massa citron, och enkelt att laga.

Gjorde bara halva receptet, och det räckte till tre portioner.

Pasta el limone: 400 gr snäckpasta. 4 msk olivolja, 1,5 citron (saft och finrivet skal), 1,5 näve färska örter (jag hade persilja, basilika, lite mynta och oregano), 1 finhackad vitlöksklyfta, 150 g färskriven, finriven parmesan, salt och svartpeppar, 1 dl vispgrädde.

Man blandar helt enkelt bara ihop alla ingredienser som ska vara i såsen, och vispar den en stund så att grädde blir lite tjock. Kokar pastan, slår av vattnet, häller upp den i en tallrik och häller sedan över såsen på den varma pastan.

För att det skulle bli lite matigare så körde jag även lite tonfisk till, men som en enklare rätt så går det ju alldeles utmärkt att äta bara med såsen och pastan. Det här blev riktigt, riktigt gott.

Tags:

2 kommentarer ↓

  • Bröllopsyran på Götgatan

    […] vi hade svårt att lämna tv:n. Middagen bröt tydligen mot alla etikettsbrott, då jag hade gjort pasta (favoriten från häromdagen). Men vi var i alla fall lite rätt ute med citronsås och sparris. […]

  • Pasta och prat

    […] tar liksom aldrig slut när vi äntligen ses. Pousetteochvis bjöd på mojito, parmesantunnbröd, pasta limone och jordgubbar med […]

Lämna en kommentar