pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Tidningskampen – dagen efter

söndag 20 juni 2010 11:17 · 4 kommentarer · Bröllop, Tidningar

Stor tidningsfest i dag, förstås. Och i dag är det ingen som talar om någon tidningsdöd, för inget slår en riktigt tjock, välgjord papperstidning så här dagen efter en stor händelse.

Om Expressen var bättre i går, dagen före, så måste jag säga att Aftonbladet är bättre i dag. Det lyckas komma närmare och fångar känslorna bättre i Aftonbladet i dag, tack vare att de har gjort bättre bildval. En sån här dag är i alla fall jag ute efter känslorna, bilderna, ögonblicken, och de är Aftonbladet bättre på. Gillar heller inte riktigt den där feta rubben på Expressens etta.

Startuppslagen visar lite av det här, då Expressen på ett konstigt sätt startar med en bild på Victoria och Daniel bakifrån. Aftonbladets startuppslag säger väldigt mycket mer om känslan från gårdagen.

Daniels tal till Victoria var ju den absolut största grejen på hela bröllopet. Aftonbladet lägger det långt fram, Expressen har det alldeles för långt bak. Expressen har fler knäck om talet, vilket är bra, men det borde ligga mycket längre fram.

När man kommer nära i Aftonbladet tycker jag att Expressen har lite för många bilder som är för avståndstagande.

Det här är Expressen dock bättre på, maten, men framförallt kläderna. Trist förstås, att flera sidor är svartvita. Expressen har gjort kanonbra guider på kläderna under hela veckan. De har varit riktigt bra på de här detaljerade kläduppslagen, och deras vimmel har varit superbra hela vägen.

****

I övrigt så tycker jag inte att Aftonbladet skulle ha lagt den kritiska debatten med ledare, Guillou och kulturen i bröllopstidningen, det kunde ha fått vara i den andra delen. Textmässigt tycker jag inte att någon av tidningarna sticker ut, det är faktiskt rätt trista texter rakt igenom. Aftonbladet är bättre på Ockelbo-bevakningen och Expressen är pigga med den där riv-ur-och-spar-affischen.

****

Måste också gratulera båda kvällstidningarna som har gjort ett grymt bra jobb under hela bröllopsveckan. För oss som älskar kvällstidningar har det varit en fröjd att läsa tidningarna. Den här tidningskampen gynnar verkligen oss läsare. Allt blir så mycket bättre och man känner hur alla står på tå och vill bara bäst.

****

Tycker mycket om morgontidningarnas bilagor i dag också. Särskilt Svenskan som jag tycker har lyckats bäst. Framförallt gillar jag Karin Thunbergs långa text om bröllopet. Hon är alltid en favorit, Karin Thunberg. Hon har ett tonfall och ett sätt att skriva på som jag blir glad och varm av. Och det passar verkligen dagen efter det här bröllopet. Svenskan har också ett riktigt bra kläduppslag om Victorias klänning.

Morgontidningarna har förstås överlag en lite annan ton, och det är rätt skönt att läsa efter kvällstidningarnas lite skrikiga röster. De har också gjort lite andra bildval än kvällstidningarna, vilket är kul att se. Gillar särskilt en bild på mamma Eva Westling som klappar Daniel på kinden på Slottstrappan.

Tags:

4 kommentarer ↓

 • Lisa

  Om jag också får sätta betyg tycker jag att Expressen hade klänningarna alldeles för långt bak (i svartvitt), och dessutom Madde först på den tredje klänningssidan. Aftonbladet hade kungaklänningarna först, och i färg. Plus från mig!
  Men jag tycker det var bra att Thomas Mattssons dissartikel av Eritreas närvaro var placerad långt fram.
  I dag var det jämn match och roligt lika löp.
  Nu undrar jag hur många sidor vi orkar med i morgon!?

 • Lisa

  I dag vinner Expressen! 😉

 • Kristina Pousette

  Jodu. Aftonbladet gör tydligen extraupplaga.

 • Kristina Pousette

  Ja, det där svartvita är trist. Men antagligen inte mycket att göra när tryckerierna är som dom är. Tyckte det där Eritrea-knäcket var lite konstigt mitt i alltihopa. Kampen fortsätter nog ett tag till.

Lämna en kommentar