pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Bästa matsäcken

tisdag 13 juli 2010 12:19 · 5 kommentarer · Mackor, Österlen, På resa

Det här är världens bästa matsäck på stranden, alla kategorier. Vändstekt ägg på knäckebröd. Knäcket ska bli lite lagom segt innan man äter mackan. Galet gott! För köttätare går det förstås bra med skinka till också.

(Rekommenderar dock inte Falu rågrut. Det blev lite väl segt. )

Min mamma har stekt många ägg och brett många knäckemackor i min barndom. Det pratas än i dag om en sommar på Gotland ihop med familjen Sundin då mamma Ulla och mamma Carin stekte ägg på löpande band varenda morgon.

Tags:

5 kommentarer ↓

 • Mamma

  Jag håller verkligen med om att det är världens godaste matsäck, med rökt skinka för min del. Vi stekte 7 ägg varje morgon på Gotland sedan var dagen räddad.

  När vi hade hälsat på din mormor och morfar i Kalmar fick vi sådana mackor med oss för att äta på hemvägen. Mormor stekte äggen i smör och med kärlek. Mums!

 • Kristina Pousette

  Åh, det var mormor som startade traditionen, alltså. Då ska jag tänka på henne nästa gång jag gör äggmackor. Kram

 • Ullis

  Håller med din mor. Gärna med rökt skinka också. Men steker du ägget på mackan? För det har jag hört ska vara gott. Att man steker det hårda brödet lätt och sedan steker man ägget liksom samtidigt.
  Konstigt förresten att inte Falu rågrut funkar, som annars passar till allt. Min morsa har förresten nästan hånglat med killen vars farsa hade spisbrödsfabriken i Falun, där brödet gjordes då när det begav sig. Tror jag. Källan är väl sisådär.

 • Kristina Pousette

  Steka knäckebrödet? Det låter för svårt för mig. Måste vara nåt dalskt. Jag nöjer mig med att steka ägget.

 • Ullis

  Näe, jag har hört det av en stockholmare. Men du vet ju hur de är.
  Kanske var det förresten mamsens kompis syrra som hånglat med unge Herr Falu Rågrut.

Lämna en kommentar