pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Torsk och souvas i Västra hamnen

tisdag 26 januari 2010 23:01 · Inga kommentarer · Fisk, Malmö, Middag, Skaldjur, Soppa, Souvas, Vin

Själva syftet med Malmöbesöket är alltså en helkväll med min fina vän Björn Solfors. Vi tillbringade kvällen i Västra hamnen på restaurang Salt&brygga. Vi var i princip ensamma i restaurangen, men vi var lika glada för det. Dessutom fick vi bästa bordet vid fönstret där vi satt och såg ut över Öresundsbron och Köpenhamn.

Till förrätt åt Björn souvas med prästost och lingon. Coolt att servera ren på en restaurang med utsikt över Öresund. Björn verkade väldigt nöjd med sin souvas.

Själv körde jag löksoppa. Den ser ju verkligen inte särskilt härlig ut, men det beror nog mest på min bristfälliga Iphone-kamera. Soppan var ok men lite småtrist. Känns ju inte som världens mest innovativa förrätt 2010.

Till varmrätt blev det torsk med havskräftor för oss båda. Till detta drack vi en flaska Chenin blanc. Riktigt gott, men ingen smaksensation. Vi pratade oavbrutet under middagen så jag har ärligt talat nästan glömt hur det smakade.

Vi blev serverade av en mycket vänlig och kunnig kvinna, och vi hade det väldigt trevligt. Att träffas och prata var förstås det viktiga, så vi hade nog egentligen kunnat äta precis vad som helst. Hann med en öl vid stationen innan Björn försvann iväg med tåget hem till familjen och Åhus.

Mycket glad och upprymd över en fin kväll med härligt snack. Han bor på tok för långt borta den här Björn. Eller så är det jag som bor för långt borta. Äh, jag kör bilden på Björn igen.

Tags:

Inga kommentarer ↓

Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.

Lämna en kommentar