pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Fredagsläsning

fredag 29 januari 2010 15:43 · 4 kommentarer · Fredagsläsning, Tidningar

Fredagar är nog bästa tidningsdagen på veckan. Passar därför utmärkt att stanna inne och vara vinterförlamad. För er som jobbar och sliter och inte kan ligga i soffan en hel eftermiddag och läsa tidningar, så bjuder jag här på en fredagssammanfattning – i alla fall av sån’t som intresserar mig.

Mycket trevlig sås-sida i DI Weekend med sex klassiska såsrecept. I samma tidning ger Anders Röttorp fyra av fem till det sydafrikanska vinet Simonsig Chenin Blanc (73 kr på Systembolaget). Alla tidningar hyllar nya filmen ”Precious”. Gläder mig åt att BBC, enligt DN Kultur/På stan, ska göra fler Wallander-filmer med Kenneth Branagh. I samma bilaga har Nils Hansson varit på ABBA-museet i London, dit jag förstås måste, måste gå. DN Kultur/På stan tipsar om 10 klassiska maträtter i krog-Stockholm (har aldrig hört talas om varken Palmblads-pannkaka eller Tiki Room Vulkan). Nästan alla tidningar har gjort förhands på ”Solsidan” som börjar i TV4 i kväll. Restaurang Lux får fem plus i Nöjesbladet. Thåström får fyra getingar av Anders Nunstedt i Nöje XL. Årets kock, Viktor Westerlind, tipsar om matbutiken Japanska torget på Tegnérgatan i SVD Kultur. Samma tidning skriver att restaurang El Bulli Barcelona ska stänga, att radioprogrammet ”Meny” i P1 kommer tillbaka och Kockens kryddor numera har kryddnamnet tryckt även på locket (för alla med kryddlådor under spisen). Jens Dolk i SVD Kultur ger det österrikiska vinet Rabl Riesling (169 kr på Systembolaget) högsta betyg.

Tags:

4 kommentarer ↓

 • Frida Fager

  Men gud vad bra med en fullständig sammanfattning. Nu slipper jag läsa 😉

  Kram

 • Kristina Pousette

  Bra, va? Hoppas du inte jobbar ihjäl dig, vän. Kram

 • Bjurre

  Det här är det bästa namn jag någonsin sett på en blogg. Pousetteochvis…ha ha ha, det är ju helt geinalt, Kix! Made my day.

 • Kristina Pousette

  Åh, herregud. Det är ju hur stort som helst att du har hittat hit. Du är väl ändå något av en bloggkung. Kul att du gillar namnet. Känner mig oerhört hedrad och glad över din kommentar. Hoppas allt är bra. Kram

Lämna en kommentar