pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Nu är jag vän med mitt hår

söndag 29 april 2012 8:44 · Inga kommentarer · Jobb

Från veckans Söndag (som alltså säljs 29-30/4):

Jag har haft ett ganska besvärligt förhållande till mitt hår, vilket jag förstås inte är ensam om. Mina självlockar och jag har med andra ord inte varit bästa vänner. När jag fortfarande bodde hemma hos mamma var det som värst när det var plusgrader och vinter och mamma ropade varnande att ”nu är det ’krullväder’ ute”. På den tiden hade jag ofta mössa på mig när jag hade tvättat håret för att det skulle torka platt! Camilla, som har klippt mig till och från sedan högstadiet, fick till och med rakpermanenta mig en gång, och det blev verkligen inte snyggt. De här lockarna har varit svårtyglade för en rad olika frisörer, och det har oftast slutat med att jag med gråten i halsen har gått raka vägen hem till duschen. Jo, det har hänt även i fullt vuxen ålder. Det här har gjort att det i perioder har varit väldigt långt mellan mina frisörbesök, och håret har varit uppsatt i en otroligt tråkig tofs, jämt. Men så finns det tack och lov en person som förstår sig på mina lockar, och det är min fantastiska vän och frisör Camilla. Så nu är det bara Camilla som får ta hand om mitt hår, och jag har lovat mig själv att aldrig mer gå runt med håret i en tofs. Så vid 42 års ålder har jag nu försonats med mina lockar, och är faktiskt nöjd med min frisyr. Sen får det vara hur mycket ”krullväder” det vill ute. I veckans Söndag har fyra kvinnor fått riktigt Hollywood-glammiga frisyrer. Kolla hur du också kan få Jennifer-Aniston-glans eller Julia Roberts snygga lockar? Hoppas att du har en riktigt skön valborgshelg!

Kickis favoriter:

Bodil Malmsten. Jag älskar hennes loggböcker, allra mest de hon har skrivit om livet Finistère Nu finns en ny – ”Och en månad får fortare nu än ett hjärtslag” – och som vanligt lyckas Malmsten fånga detaljer i där alldeles vanliga livet på ett sätt som bara hon kan. Och så är ju hennes böcker så fina!

 

”Niceville” (”The help”). Om du missade den här hyllade filmen på bio så finns den nu på dvd. Oerhört märkligt att filmen (och boken) inte fick behålla originalnamnet ”The help”, men strunt i det, filmen är fantastiskt bra. Ta fram näsdukarna och njut av en film som fastnar i hjärtat.

Boqueria. Jag trängs med alla andra stockholmare på nya restaurang Boqueria för att äta tapas. Och det är faktiskt värt att trängas lite för det är både gott och trevligt. Boka bord i tid, eller chansa på ett bord vid baren. Går också att ta ett glas vin och en pintxos i baren inne i gallerian. www.boqueria.se.

Tags:

Inga kommentarer ↓

Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.

Lämna en kommentar