pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Låt mig shoppa i fred

söndag 06 maj 2012 15:20 · Inga kommentarer · Jobb, Tidningar

Krönika ur veckans Söndag:

Hur reagerar du när du går in i en klädaffär och butikspersonalen kastar sig över dig och frågar om du letar efter något speciellt? Jag kanske är konstig, men jag får lite panik och lämnar direkt affären. Jag vill nämligen shoppa i fred. Helst vill jag inte ha sällskap, och än mindre vill jag diskutera mina köp med någon jag inte känner. Jag frågar absolut inte om hjälp utan hittar jag inte det jag vill ha så lämnar jag affären. Knäppt, jag vet. Men har det inte blivit besvärligt att handla saker? Det räcker liksom inte längre med att man bara vill köpa en grej man gillar. När man kommer till kassan får man antingen frågan om man är medlem, och är man inte det ska man förstås bli det för att få rabatt. Och väldigt ofta får man också frågan om man inte vill köpa något mer. Nej, jag vill inte ha något mer, varför måste jag hela tiden köpa mer, bli medlem eller skänka pengar till välgörenhet när jag ska köpa något? Då kan man förstås inte säga nej, när de frågar om man vill skänka fem kronor till regnskogen, för då känner man sig som en usel människa. Jag är till och med en sån surtant när jag shoppar att jag inte ens gillar när personen i kassan måste bekräfta att jag köpt något fint, genom att säga ”ja, den här tröjan har så härlig färg”. Nej, låt mig vara i fred med mina köp.I Söndag väljer Katrin Krantz varje vecka ut fina prylar på våra shoppingssidor. Och där lovar jag att ni får vara i fred, det går bra att bara titta och njuta!Hoppas att du har en riktigt skön söndag!

Kickis favoriter

Hollywood-Salander

Stieg Larssons Millennium-succé blev ju även en Hollywood-film med Rooney Mara i rollen som Lisbeth Salander. Jag såg den på bio, och ser den nu igen, på dvd. Tycker att alla utom kanske just Salander är bättre på engelska, särskilt Daniel Craig som Mikael Blomqvist.

Norah Jones

Hennes musik är väl ett perfekt soundtrack för en skön söndag. Nu har hon släppt en ny skiva som låter lite annorlunda än det där bekanta ”Come away with me”-soundet. Den 19 juli gör Norah Jones en exklusiv konsert i det vackra kalkstensbrottet i Dalhalla. Det låter som nåt man bör bevittna.

Sparris

Nu börjar sparrissäsongen och jag längtar till Österlen där man kan köpa helt färsk, underbar sparris som man bara äter som den är. En annan favorit är att lägga den på grillen och äta ihop med färskpotatis och lite fetaost. Och kanske det godaste – nykokt sparris och hollandaisesås!

 

Tags:

Inga kommentarer ↓

Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.

Lämna en kommentar