pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Det bästa är att längta dit

söndag 03 juni 2012 8:07 · 1 kommentar · Jobb, Tidningar

Ur Söndag 3/6:

Visst är det som allra finast i Sverige precis just nu. När allting precis har slagit ut i grönska och man har hela sommaren framför sig. Jag tycker det är lite så med det mesta, att saker man tycker om är som bäst när man har det framför sig. Det där är väl en brist jag har, att inte riktigt kunna njuta av nuet. Ni vet det där med carpe diem. Ska jag åka på en resa kan det nästan kännas härligast veckan innan, ska jag på en fest gillar jag att längta och känna det där pirret i förväg. Jag är helt enkelt lite för dålig på att uppleva saker när de händer. Just nu pirrar det i hela kroppen av längtan till New York där jag ska vara den kommande veckan. Jag längtar efter blaskigt, hett amerikanskt kaffe från en deli, Rachel Ray på morgon-tv, morgonrundan runt The reservoir och grillade majskolvar på Café Habana i Soho. Jag kan känna hur det luktar när man går ner i värmen i tunnelbanan och den ljuvliga doften av nyfriterade jordnöts-pommesfrites på Les Halles. När jag väl är där kommer jag att känna mig lite stressad över att det snart ska ta slut. Så jag tar helt enkelt ut glädjen lite i förskott.Det är lite samma sak med att göra den här tidningen. För mig är det roligast när vi håller på och gör den, innan alla ni härliga läsare får den i era händer. När ni läser tidningen håller vi redan på med nästa nummer. Den här veckans nummer har vi som vanligt haft mycket kul med, allt från att pussla ihop getingbetyg och rätt flaskor till det stora rosévinstestet. Och så gillar vi Pernilla Wiberg, vilken skön tjej hon är. Missa inte intervjun med henne! Hoppas ni gillar veckans Söndag, och att ni har en riktigt skön helg! Själv ska jag nu njuta i New York i en vecka.

Kickis favoriter

Loreen

Krabbdansen, luggen, sången. Det finns förstås alla skäl i världen att tycka om Loreen. Men det finaste med henne är att hon något helt eget, och dessutom verkar hon på riktigt ha en tanke med det hon gör som är bra för människor. Visst är det härligt att det som är bra vinner?

New York

Laddar för att åka till världens bästa stad, med musik – Alica Keys ”Empirie state of mind”, Springsteens ”Land of hope and dreams” och förstås ”New York city serenade”, Simon & Garfunkels ”The only living boy in New York” och The Drifters ”On Broadway”.

Engelskt drama

SVT har köpt in ännu en kanonbra dramaserie från BBC. ”Barnmorskorna i East End” börjar i kväll, söndag. När serien sändes i England i vintras (där heter den ”Call the midwife”) blev det en jättesuccé. Och det är redan klart för en ny säsong med barnmorskorna.

Tags:

1 kommentar ↓

  • monica

    Det är precis som när vi var små; när vi kom till Öjaren började du gråta för att du skulle behöva åka hem senare!

Lämna en kommentar