pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Jag har blivit en morgonmänniska

söndag 17 juni 2012 11:32 · Inga kommentarer · Jobb, Tidningar

Ur Söndag 17-18/6:

I dagens Söndag skriver vi om HSP – highly sensitive persons, alltså personer som är högkänsliga. Det här är ingen sjukdom, utan snarare ett personlighetsdrag, och upp till en femtedel av oss är mer eller mindre högkänsliga. När jag läser om det här så inser jag att en hel del stämmer in på mig, och jag vill lära mig mer om det här med att vara starkskör. Och utan att jag har haft en tanke på att det skulle hänga ihop, så har jag förändrat flera saker i livet som gör att jag numera mår väldigt mycket bättre. Som att jag tränar, äter på regelbundna tider, njuter av att ha tid bara för mig själv och har helger när det är helt tomt i kalendern. Jag har faktiskt blivit en morgonmänniska som gillar att gå upp tidigt, i stället för den extremt morgontrötta person jag var för ett par år sedan. Och för den som är högkänslig verkar alltså just såna saker vara extra bra. Ja, det är klart att det är bra för vem som helst att röra på sig, och att sova bra. Men jag kan ändå se ett sammanhang här. Blir du också nyfiken på det här med HSP kan du läsa mer på sidan 34.Nästa helg är det midsommar, och då börjar väl ändå sommaren, och kanske även semestertiderna, på riktigt. I Söndag kommer vi att bjuda er läsare på en hel del extra somrig läsning. I dag är det premiär för vår sommarkock, och det är inte vilken kock som helst, utan Sveriges mästerkock Sigrid Bárány. Hon kommer att bjuda på läckra recept med festlig sommarmat ändå fram till augusti, och i dag har hon lagat underbar midsommarmat. Och nästa vecka börjar vår stora deckarsatsning – så missa inte Söndag i sommar!

Kickis favoriter

Mex-mat

Åt en massa god mex-mat på senaste New York-resan, bland annat på Chipotle, och så världens godaste majskolvar på Café Habana. Kan inte nån öppna en riktigt bra takeaway med mexikanskt i Stockholm, i stället för alla thaikiosker som finns i vartenda hörn?

Born to run

Är du intresserad av löpning är den här boken ett måste, är du inte det kan du läsa den ändå. Spännande och fascinerande läsning om den mexikanska löparstammen tarahumara. Christopher McDougall har skrivit och boken finns nu som pocket.

Noomi Rapace

Supercoolt att hon verkligen har huvudrollen i nya storfilmen ”Prometheus”, och hon gör det bra. Såg den i New York under premiärhelgen och det var långa köer för att få tag i en biljett. Filmen i sig var dock inte riktigt min tekopp.

Tags:

Inga kommentarer ↓

Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.

Lämna en kommentar