pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Jag är hellre ledig på vintern

söndag 01 juli 2012 15:51 · Inga kommentarer · Jobb, Tidningar

Ur Söndag 1/7:

”Och när ska du ha semester, då”?. Det där är som något slags mantra som vi svenskar bara måste fråga varenda kotte vi möter så här års. Är det inte helt hysteriskt det här med semester? Jag menar förstås inte att vi inte ska ha semester. Självklart så behöver vi stänga ner systemet ibland och låta hjärnan vila lite. Men själv gillar jag att jobba på sommaren. Eller kanske rättare sagt, jag vill vara ledig på vintern när det här landet är nedsläckt och täckt av is och snö. Och jag åker gärna i väg på en billig charterresa på våren och får lite smak av sommaren redan i mars. Jag behöver helt enkelt vara ledig lite oftare och inte köra allt på en gång. Dessutom slipper jag uppskruvade sommarförväntningar om grillkvällar på en brygga eller långa dagar på en solig badstrand. Regnar det så gör det inte så mycket.På sommaren är dessutom alla andra lediga vilket bland annat innebär att möteshysterin upphör och jag får bara göra roliga saker på jobbet, som att hålla på med tidningen som jag älskar. Jag behöver heller inte ha några förväntningar på vädret och sen när mörkret rullar in i november vet jag att jag har mitt kvar.Men alla er som nu checkar ut och börjar livet i hängmattan önskar jag förstås en härlig sommar. Och missa inte att läsa veckans sommardeckare av Helene Tursten. Hon har skrivit en fantastiskt liten historia om en äldre dam som jag fattar stort tycke för, trots hennes högst inkorrekta beteende. Jag gillar den här damen, och hoppas att Helene kommer att skriva mer om hennes märkliga liv.Hoppas att ni har en riktigt skön söndag!

Kickis favoriter

Johanna Frändén

Vissa tråkiga (och bra) matcher i fotbolls-EM har blivit så mycket roligare att se tack vare Johanna Frändéns begåvade kommentarer i SVT-studion. Så grym hon är, och mest gillar jag när hon pratar om spansk fotboll. Det är ingen som klår henne på det.

Ani DiFranco

Har snöat in lite på den här amerikanska sångerskans sköna musik. Det kanske inte alla vet, men Lars Winnerbäcks ”Du hade tid” (”You had time”) och ”Du gamla fria nord” (”Tis of thee”) är covers på DiFranco. Och originallåtarna är fantastiskt vackra.

Safe house

Svensken Daniel Espinosas Hollywood-thriller med Denzel Washington och Ryan Reynolds i huvudrollerna finns nu på dvd. Det är väl inget mästerverk, men perfekt spänning en regnig sommarkväll. Joel Kinnaman har en liten roll, och Fares Fares en annan.

Tags:

Inga kommentarer ↓

Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.

Lämna en kommentar