pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Vill bli av med den här telefonmanin

söndag 08 juli 2012 13:54 · Inga kommentarer · Jobb, Tidningar

Ur Söndag 8/7:

Ni vet hur det är när man umgås med folk nuförtiden. Man är några stycken runt ett middagsbord, i soffan hemma eller på restaurang. Efter en stund uppstår en slags paus där någon tar upp sin telefon och kollar ett sms eller kollar något på Facebook, och så gör någon annan i sällskapet samma sak och så uppstår det en slags outtalad telefonpaus. Vi umgås med våra telefoner en stund och sen återgår vi till sällskapet vi har bredvid oss. Ibland hinner vi knappt träffas innan vi plåtar varandra, checkar in oss på Facebook och lägger ut en bild. Jodå, jag är likadan själv. Jag kan till exempel knappt titta på tv utan att ha både telefonen och datorn, och kanske även min iPad, bredvid mig. Och så fort det blir reklam börjar jag hålla på med någon av dem. Jag tänker mer och mer på hur tråkigt och konstigt det här är, men jag gör det ändå. Ibland ställer jag mig frågan vad det här gör med oss, att vi inte klarar att umgås med människor utan att samtidigt ha något slags digitalt umgänge med resten av världen. Att jag inte kan sitta rätt upp och ner och titta på tv utan att och scrolla på telefonen samtidigt. Jag har inget riktigt svar, jag vet helt enkelt inte om det gör något. Men jag vill ändå försöka sluta upp med den här telefonmanin. Möten med bra människor som jag vill träffa måste få äga rum utan att det ska dokumenteras, checkas in eller rapporteras på Facebook, Twitter eller på nån blogg. Jag tror ändå att det blir bättre om vi är där när vi träffas, och inte någon annanstans.Så nu kan du väl läsa veckans Söndag och bara göra precis just det en stund. Det finns mycket att läsa, och det behöver du inte telefonen till.

Hoppas att du har en skön söndag!

Kickis favoriter

Radiosommar

Lyssnar mycket på radio i telefonen nu, och det är väldigt trevligt. P1 Morgon på väg till jobbet (och helst ska Lasse Johansson vara programledare), ”Sommar”, förstås, Melodikrysset på lördagar, och så tycker jag om ”Virtanen med…” i P4 på söndagmorgnarna.

Håkan Hellström

Om du inte orkar med festivaler, men ändå är lite sugen på att se en bra konsert. Och kanske längtar du dessutom efter lite Håkan Hellström-eufori? Botemedlet är då dvd:n med Håkan från Peace & love från 2009. Köp hem och se om och se om och se om…

Swedish house mafia

Har du läst om dem men inte riktigt greppat vad det är? Kolla då den finfina dokumentären om Swedish house mafia som finns på SVT Play, den finns kvar i en vecka till, så missa inte. Du behöver inte gilla musiken för att fascineras av deras historia.

Tags:

Inga kommentarer ↓

Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.

Lämna en kommentar