pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Blev firad med fina flickor och fisk

tisdag 02 februari 2010 19:39 · 3 kommentarer · Desserter, Fisk, Middag, Norrköping, På resa, Skaldjur, Vin

Reste till Norrköping till min kära vän Emilie för att hälsa på henne och hennes tre prinsessor Myra, Lova och den senaste familjemedlemmen Juni. Fick värsta bonusen och blev födelsedagsfirad med middag av Emilie och Anna. Tog spårvagnen till restaurang Fiskmagasinet där vi åt fantastiskt god mat. Fick bästa bordet vid fönstret, och slapp trängas – vi var nämligen det andra av två sällskap i hela restaurangen. Men lika glada var vi för det.

Här är hela den fina menyn:

Först fick vi små aptitretare som bestod av skaldjurspaté.

Jag fick rimmad hälleflundra i tunna skivor med avocado- och vaniljcreme till förrätt.

Emilie fick hummerrisotto och forell till varmrätt.

Anna fick torsk och potatispuré med palsternacka till varmrätt.

Och jag fick fisk- och skaldjurssoppa.

Sen fick Anna och Emilie norra Europas största desserter – chokladbakelse till Anna och äppelpaj till Emilie.

Vi drack mitt favoritvin Georg Breuer, pratade och skrattade och hade en väldigt härlig kväll.

Tack härligaste Emilie & Anna!

Tjejtrions fina pappa, och tillika Emilies make Erik, skötte förstås hemmet när vi gjorde stan. Med lilla Juni på armen kokar han bulgur och lagar grönskaksgryta.

Här är hela tjejgänget – Juni, Lova och Myra.

Tags:

3 kommentarer ↓

  • Lisa

    Vad härligt! Och vad mycket fisk 😉
    Hur många becquerel blev det?

  • Kristina Pousette

    Många becquerel blev det. Och Emilie fick rätt mat hela tiden. Kram

  • Tobbe

    Bilden på er med bubbel är OERHÖRT mystisk.
    Du står upprätt, håller ditt glas tillsynes helt rakt.
    Och ÄNDÅ lutar vätskan. Mycket.
    Hur kan det komma sig?
    Är bilden en bluff? Är det som med bilderna från månlandningen? Detta är allvarligt.

Lämna en kommentar