pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Väldigt god laxstroganoff

torsdag 04 februari 2010 16:50 · 4 kommentarer · Chili, Fisk, Fullkornsris, Hemlagat, Laxstroganoff, Middag

Den första maträtten jag lärde mig att laga alldeles själv var korvstroganoff. Numera äter jag inte korv, så det blir inte mycket stroganoff lagat längre. Därför blev jag alldeles lycklig när jag hittade ett recept på laxstroganoff i Aftonbladets söndagsbilaga. Det är stjärnkocken Melker Anderssons recept, och det blev kanongott.

Det här går snabbt att laga, och chilin gör att det blir lite fart på maten. Har en känsla av att det här kommer att bli en favorit framöver.

Här är receptet, för fyra personer:

600 g lax, skuren i tärningar, 1 gul lök, finhackad, 5 cm purjolök, hackad, 1 vitlöksklyfta, finhackad, 1 msk olivolja, 0, 5 röd paprika, hackad, 0,5 gul paprika, hackad, 1 gul tomat i bitar, 1 röd tomat i bitar, 1 grön chili, finhackad, 1 röd chili finhackad, 1 msk hackad dragon, 1 msk kapris, 1 msk dijonsenap, 2 dl crème fraiche, 2 dl färdig tomatsås, salt och svartpeppar.

Gör så här:

1. Fräs all lök i olivolja i en gryta. Tillsätt paprika och tomat och låt fräsa i några minuter.

2. Tillsätt resterande ingredienser utom laxen. Låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. När du är nöjd med såsen, lägg i laxen. Låt sjuda i ett par minuter till laxen är klar.

4. Servera gärna råris till laxen.

Jag gjorde bara halva receptet och det räckte gott och väl till två personer. Körde fullkornsris till. Hade ingen dragon och tog oregano i stället. Dessutom hade jag bara röd paprika och röd chili. Som tomatsås använde jag passerade tomater och det gick alldeles utmärkt.

Tags:

4 kommentarer ↓

 • Ingela

  Såg det där receptet när jag läste Aftonbladets bilaga i söndags och det såg otroligt gott ut. Tänkte göra receptet någon dag nästa vecka!
  /Ingela

 • Ullis

  Jag med. Hur många smakupplevelsepoäng?

 • Kristina Pousette

  Skulle säga på en skala från 1-10, så blev laxstroganoffen en starka 7:a.

 • Kristina Pousette

  Gör det. Det var verkligen gott, och lätt att göra. Köper ofta fryst lax i portionsbitar, och det här var ett nytt, gott sätt att laga till de där bitarna.

Lämna en kommentar