pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Enkel måndagspasta med räkor

måndag 08 februari 2010 17:09 · 1 kommentar · Hemlagat, Middag, Pasta, Skaldjur, Snabblagat

Snart dags att gå hem från jobbet? Här får du ett bra middagstips som du kan koka ihop på en halvtimme när du kommer hem.

Det här behöver du till två personer: valfri pasta (jag tycker det blir bäst med penne), ca 3 dl räkor (går bra med frysta om de är skalade), 5-6 färska champinjoner, en halv röd paprika, en halv gul lök, ca 1 1/2 dl matlagningsgrädde och ca 1 dl lätt-crème fraiche, en halv fiskbuljong, sambal oelek, salt och peppar.

Koka pastan.

Fräs lite hackad lök i en gryta eller en kastrull, skiva champinjonerna och skär paprikan i små bitar och fräs svamp och paprika i löken. Sen har du i matlagningsgrädden och så smular du i en halv fiskbuljong och en eller två teskedar sambal oelek, beroende på hur mycket du tål. Låt detta puttra en stund och sen avslutar du med lätt-créme fraichen och låter det koka ihop på lite svagare värme. Det sista du gör är att ha i räkorna i såsen. Räkorna ska bara bli uppvärmda och inte koka. Salta och peppra efter smak.

Servera gärna med lite färska kryddor som du kanske har kvar från helgens finmiddag.

Tags:

1 kommentar ↓

  • Lisa

    Nu har vi – jag och 1-åringen – provat, lite modifierat med det som fanns i kylskåpet. Tog sockerärter i stället för paprikan och pytte sambal. Toppade med dill. Till det ris i stället för pasta. Gott men vi saknade créme fraichen.

Lämna en kommentar