pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Sallad med röd quinoa och halloumi

tisdag 09 februari 2010 10:56 · Inga kommentarer · Avocado, Chili, Halloumi, Hemlagat, Lunch, Middag, Quinoa

Ska försöka vara lite nyttig den här veckan. Träna, äta grapefrukt och göra bra mat. Det håller väl kanske fram till lördag då det blir schlagerparty i Sandviken. Här är en god, matig quinoa-sallad som funkar både till lunch och middag.

Det här räcker till tre portioner, och du gör så här:

Koka 2 dl röd quinoa. Fräs ca 3 cm skivad purjolök och en halv röd paprika i lite olivolja, och lägg det sedan åt sidan i en skål. Stek snabbt några nävar bladspenat och rör ner det i purjon och paprikan. Hacka en halv färsk chili och skär två tomater i tärningsbitar och rör ner i skålen med de andra grönsakerna.

Skär ett paket halloumi i lite tjockare skivor, stek skivorna i lite olivolja och låt osten svalna en stund. Gör tärningar av skivorna och blanda med grönsakerna, salta och peppra.

När quinoan har kokat klart, låt den svalna en liten stund, och rör sedan ner den i grönsakerna. Om du har avocado hemma så blir det supergott att ha till salladen. Strö gärna över lite färska kryddor om du har hemma.

Tags:

Inga kommentarer ↓

Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.

Lämna en kommentar