Det här är väl egentligen sommarmat till grillningen, men jag tycker att coleslaw är så gott, även på vintern. Det finns förstås att köpa färdigt, men nu har jag slagit till och gjort egen, eller snarare Leila Lindholms coleslaw.
Här är Leilasrecept:
http://www.recept.nu/1.291457/leila_lindholm/sallader/gronsaker_potatis_andra_rotfrukter/coleslaw
Och så här gjorde jag:
Riv 0,4 kålhuvud. Jag använde en osthyvel, så att det blev riktigt tunna fina strimlor. Jag gjorde ca 1 liter riven kål och jag hade vanlig vitkål och inte spetskål som står i receptet.
Riv två morötter på den grova sidan av rivjärnet.
Rör ihop ca 2 dl lätttmajonäs, en halv pressad vitlöksklyfta, 3 droppar tabasco, flingsalt och peppar från en kvarn. I receptet ska man ha 4 dl vanlig majonäs, men man behöver inte ha så mycket om man vill göra en lite ”lättare” variant.
Doppa hastigt ner den rivna vitkålen i kokande, saltat vatten.
Sila av kålen noga i ett durkslag.
Torka av kålen i en kökshandduk.
Rosta en matsked kumminfrö i en stekpanna.
Sen är det bara att röra ihop alla ingredienser i en skål. Det här går förstås att spara i kylen några dagar och ha som tillbehör till lämplig måltid. Mycket gott!
Fatima // feb 11, 2010 at 6:09 e m
Men å vad det ser gott ut! Den där vill man ju prova någon gång. (se det som att jag bjuder in mig själv på hemlagad coleslaw)
Kristina Pousette // feb 11, 2010 at 8:27 e m
Det ska jag fixa. Lovar. Kram
Två goda grejer med senap // feb 11, 2010 at 8:52 e m
[…] detta passar det alldeles utmärkt att servera coleslaw, egengjord eller färdigköpt. Har du kolhydratskräck kan du förstås strunta i potatisen. Strö […]