pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Schlagernatt med kärlek, dans och skumpa

söndag 14 februari 2010 19:02 · 6 kommentarer · Bjuden på mat, Champagne, Desserter, Festmat, Melodifestivalen, Middag, Ost, På resa, Risotto, Sandviken, Skaldjur, Sparris

Lämnade Festivalstaden i strålande solsken i dag – och mötte en grå huvudstad. Men efter ett dygn med en massa kärlek och schlager så känns ändå hjärtat väldigt varmt.

Herregud, vilket schlagerparty det blev. Mina vänner – och Festivalstaden Sandviken – får fem plus.

Hemma hos Sofie hade det dukats till schlagermiddag med glitter och vackra tulpaner.

Vid halv fyra började kalaset med skumpa och en fantastiskt god buffé med hemgjorda snacks, och min favorit – manchegoost.

Den underbara värdinnan lagade supersmarrig risotto med scampi och sparris.

Och sen fick vi sensationellt god dessert gjord på yoghurt och limecurd med kanderade nötter till. Lovar att fixa receptet på detta.

Världens bästa vänner – Susanne och Sofi (längst fram), bakre raden fr v Sanna, Eva, me myself, Monica och Camilla.

Några timmar senare var det här snygga, fantastiska, söta, underbara gänget redo för schlager. Peter & Patrik var hjältar och skjutsade oss till Göransson arenan.

I arenan var det fullt ös och värsta stämningen. Vi skrattade och flamsade och fick skäll av en sjuårig tjej som satt på raden framför oss, och till slut väste till oss: ”I det programmet ska man vara tyst”.

Kalle Moraeus var bäst, Manboy självklar vinnare, Anderas tog sig till andra lyssningen, Måns & Meltzer var mycket bättre än förra veckan, Sandvikenborna skötte sig och Göransson arena kokade (både bildligt och bokstavligt) och Molly Zandén grät.

X-trafik skötte sig också, och hade fixat bussar från arenan till sta´n. Sen fortsatte kvällen och natten på hotell Princess där det blev en helt fantastiskt rolig kväll. Dans, dans, dans, shots, skumpa, mera dans och ännu mera dans. Vi gav inte upp förrän klockan tre. Trötta, glada och ganska berusade av både kärlek och drycker tackade vi för kaffet och sa gonatt.

En hink med skumpa en sen timma på Living room.

Tags:

6 kommentarer ↓

 • Ingela

  Härlig kväll vi hade igår! Ni ser ut att ha fått en underbar middag hos Sofie – efterrätten är underbaaar! Har den med här på bloggen. Lite trött i dag, men en underbar dag skidbacken gjorde susen!

 • Monica

  Huuur har du hunnit med allt detta idag Kicki? Vilken fantastisk snabbrepris av kvällen, herregud va kul det var, tanterna kan partaja än, det är en sak som är säker… Såg du Timo Räsinen på scenen i går?? Vet inte vad jag gjorde då?? Nu är det snart läggdags, lyllo dig som är ledig i morron, ses snart Puss!

 • Sofie

  Tusen, tusen tack för en fantastisk helkväll! Ni var ju ute och irrade när Räsinen spelade. Jag satt på plats då. Förstår att ni är avis på att ha en ledig dag till-det känns som det behövs. Ingela, skidbacken var långt borta igår. Hoppas det gick bra för Wilma!

 • Monica

  Tack Soffan för den upplysningen, kände mig helsnurrig faktiskt. Jag är fortfarande trött idag och svullen i ögonen ha ha! Puss

 • Kristina Pousette

  Ja, Räisinen missade vi tydligen. Kanske lika bra det, då vår ”kompis” på raden framför säkert inte hade varit nöjd om vi hade pratat bort honom också. Väldigt impad över att du tog dig till Kungsberg, Ingela! Hoppas ni alla är piggare i dag, och tack än en gång för en galet rolig lördag. Kram

 • Lördagsgodis

  […] Om ni vågar ge er ut och handla i snöyran i dag, så kan jag tipsa om en helt underbar dessert till lördagmiddagen. Receptet kommer ursprungligen från ”Tinas cookalong”, men jag fick en fantastisk variant hos Sofie förra helgen. […]

Lämna en kommentar