Vet inte, men något säger mig att det finns några som är rätt sega i dag. Därför bjuder min kompis Ullis på en riktig bakismacka. Inget för mig, men för er som gillar kött så tror det här är riktigt gött en söndagkväll.
Hälsning från receptmakaren:
Här kommer en fantastisk matig smörgås för köttätare för en fin bakisdag eller då man känner att man fått för dåligt med transfetter. Man skulle kunna kalla den för ”Transfettos återkomst”. Eller bara ”Lallen och jag”, för att det blir en sådan fin kombo.
1. Lägg lövbiff i marinad i minst en timme (olivolja, soya, vitlök, svartpeppar och svalt)
2. Stek lövbiffen och låt den svalna.
3. Stek en smörgås i fett, gärna vitt och onyttigt bröd.
4. I stället för smör, bred Lallerstedts bearnaisesås på.
5. Fortsätt med sallad, lök, tomat och lövbiff på smörgåsen.
6. Toppa med ytterligare en klick med Lallens bea.
Tricket är marinaden. Hemligheten är Lallerstedts beanaisesås. Lallen har även en underbar chilibearnaise och några andra härligt onyttiga: http://www.erikssaser.se/products.html
Åh, den hade jag gärna avslutat kvällen igår med, när jag återvände till verkligeheten. Och det där är tveklöst den godaste köp-bean som finns!
Ja, men du gör ju så god bea själv. Jag är helt beahandfallen och måste ta Lallen till hjälp. Sicket fint matkalas med schlageryra du bjöd på förresten. Imponerande.
Det var längesedan jag slutade göra egen bea. Lallens är godare.
Ja, Sofies bea glömmer man aldrig. I morgon blir det väl chilibea på Mäster Anders?
Yes. I morgon blir det Anders chilibea. Längtar redan.