pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

I min frys

måndag 15 februari 2010 14:39 · 1 kommentar · Blåbär, I min frys, Sojabönor

Två bra, och väldigt goda, grejer som oftast bor i min frys. Det är ju måndag, så jag får väl starta veckan lite nyttigt.

Sojabönor. Grymt att ha i frysen om man är superhungrig och behöver äta nåt medans man lagar mat. Koka bara upp dem snabbt i saltat vatten, sila av vattnet och strö över lite flingsalt. Eller ät som snacks om du blir hungrig efter maten, eller som grönsak till maten. Gudagott – och nyttigt!

Frysta blåbär. Kör med yoghurt i en mixer som frukostsmoothie, mellanmål eller närsomhelst. Eller tina upp och strö lite socker på när sötsuget sätter in. Jag som inte är så superförtjust i frukt äter mycket hellre bär.

Tags:

1 kommentar ↓

  • Sofie

    Blåbär äger! Kajsa och jag brukar köra blåbärssmoothie till frukost. Har faktiskt aldrig provat sojabönor, men det ska jag nu.

Lämna en kommentar