pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Supergoda fiskbiffar

onsdag 17 februari 2010 15:31 · 1 kommentar · Fisk, Hemlagat, Middag, Sambal oelek

I dag bjuder jag på en favorit – fiskbiffar med lax och tomatraita. Dessa biffar har jag lagat många gånger, och de är verkligen supergoda. Receptet hittade jag för flera år sedan på Arla.

Det här receptet ska räcka till fyra personer, men biffarna är så goda så räkna med att det bara räcker till tre personer.

Det här behöver du: 500 gr laxfile, 1/2 dl matyoghurt, rivet skal från en halv citron, en pressad vitklöksklyfta, ca 4 cm hackad purjolök, tomater, 1 msk potatismjöl, 1 tsk sambal oelek, 1 tsk riven färsk ingefära, 1/2 tsk garam masala, salt och peppar, smör att steka i.

1. Grovhacka laxen, och kör den försiktigt i en matberedare eller med en stavmixer så att det blir laxfärs, men gör den inte för mosig.

2. Blanda ihop den hackade purjolöken med ingefäran, rivet citronskal, potatismjöl, yoghurten, vitlöken, sambal oelek, garam masala och lite salt och peppar.

3. Sen blandar du ihop laxen med det andra och rör ihop det till en fin smet.

4. Forma laxfärsen till biffar och lägg dem på ett fat. Det brukar bli ca 9 biffar. Sen brukar jag lägga biffarna i kylen en liten stund.

5. Stek biffarna i rikligt med smör i en stekpanna. De behöver bara stekas ett par- tre minuter på varje sida, så att de får lite färg.

6. Det är väldigt gott att servera biffarna med tomatraita. Blanda 1 1/2 dl matyoghurt med 1 pressad vitlöksklyfta, lite salt och 1/2 tsk mald spiskummin. Gör tärningsbitar av två tomater, eller gör halvor av några körsbärstomater och blanda i yoghurtröran.

7. Servera biffarna med någon typ av ris. Den här gången körde jag fullkornsris.

Tags:

1 kommentar ↓

Lämna en kommentar