pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Fredagsläsning

fredag 19 februari 2010 15:37 · Inga kommentarer · Fredagsläsning

Fredagsläsningen får godkänt. Inget som riktigt sticker ut den här veckan, men jag blir ändå upprymd av att läsa papperstidningar. Min fredagsläsning består alltså oftast av DN Kultur/På stan, SVD Kultur, Nöjesbladet, Nöje XL och DI Weekend.

Gillar nya Nöjesbladet, riktigt bra – och snyggt – i dag. Filmerna ”Shutter Island” (ska nog se) och ”A single man” (måste se) får fina betyg nästan överallt. När det gäller filmer som jag verkligen vill se läser jag helst recensionerna efter att jag har sett filmen. Det är lite som med trailers, jag vill nämligen inte alltid veta för mycket innan jag ser filmen.

Blir nyfiken på Hotell Skeppsholmen som recenseras i SVD Kultur och får fem tärningsprickar. Gillar hotell, det brukar alltid vara trevligt, inte minst som barhäng.

Stannar vid DI Weekends pannacotta-recept – en hel sida med olika sorters pannacotta. Måste sparas.

Och så läser jag Jens Dolk i SVD Kultur som skriver om vad man ska dricka till syrlig mat. Tycker mycket om mat med lime och citron och nu lär jag mig att man ska dricka syrligt vin till detta. Två syrliga saker smakar tydligen mindre syrligt än var och en för sig. Om vinet inte är tillräckligt syrligt kan det alltså bli tråkigt om maten är syrlig. Där ser man.

Blir nyfiken på det här receptet i SVD Kultur. Apelsin- och koriandermarinerade räkor med grönsaksnudlar. Ser väldigt gott ut. Gillar visserligen inte apelsin i mat, men det går säkert att använda citron eller lime i stället.

Tags:

Inga kommentarer ↓

Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.

Lämna en kommentar