pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 3

Om den här bloggen

Pousetteochvis är en blogg som handlar om mat – och om lite annat.

Jag som skriver bloggen heter Kicki Pousette och jobbar som journalist i Stockholm. Efter elva år på Aftonbladet slutade jag där med avgångsvederlag i maj 2009. På Aftonbladet jobbade jag bland annat som nöjeschef i fem år. Under sommaren och hösten 2009 jobbade jag som redaktör på Titan Television för TV4-programmet ”Förkväll”. Sen gav jag mig själv lite ledigt under vintern och då startade jag den här matbloggen. Sen fick jag jobb på Expressen där jag först hoppade in som söndagsredaktör och nu jobbar jag som redaktör för matmagsinet Mitt kök.

Den här bloggen ska alltså handla om mat – om mat som jag lagar hemma, om mat som jag äter på restauranger i Stockholm, på andra ställen i Sverige och i andra länder. Och alldeles säkert om mat som jag blir bjuden på hemma hos vänner och familj. Det kan även handla om mat i största allmänhet, och kanske om lite andra saker ibland.

Jag äter inte kött och inte kyckling, men väldigt gärna fisk och skaldjur, så det kommer inte att handla så mycket om kött. Min man äter kött, och likaså min familj och flera av mina vänner, så jag kanske skriver om deras köttätande någon gång. Min bonusfar är jägare, så det kanske slinker med nåt om hans ripor nån gång.

Mitt intresse för att laga mat har legat i träda i många år, kanske mest på grund av bristen på tid. Så såg jag den förtjusande filmen ”Julie & Julia” som inspirerade till att börja laga mat på riktigt igen, och att skriva om det.
Se filmen om du inte har gjort det.

Så den här bloggen ska handla om mat. Dessutom är den ett försök att ersätta alla de där jobbtimmarna med något som jag gör bara för att det är kul.

Välkommen till min blogg. Hoppas du gillar den.

9 kommentarer

9 kommentarer ↓

 • Staffan

  Kul med nya recept och infall, bokmärker din blogg!

 • Kristina Pousette

  Härligt. Då har jag i alla fall en läsare :-).

 • Pinglan

  Men va kul! Jag kommer att följa din blogg och lägg den som favorit!
  Ingela

 • Kristina Pousette

  Härligt! Sofie har tipsat om din blogg, så den ligger redan som länk på min blogg. Vi får tipsa varandra om kul saker att blogga om.
  Kram från Kicki

 • Pinglan

  Det blir perfekt! Jag skulle vilja utveckla min blogg lite, men tiden räcker liksom inte till, förutom till matlagning… /Ingela

 • Kissi

  Men Kicks! Fan vad coolt! Nu kanske även jag kan börja laga bra mat. Eller bara smygspana när du gör det. Puss, vi tar en lunch eller en vinare snart.

 • Kristina Pousette

  Du får jättegärna smygspana. Eller sno nåt gammalt recept. Vill jättegärna luncha eller dricka vin. Puss

 • Mackan jansson

  Tjenis kickan festival känslan är på topp i viken.
  Är inne och kollar din blogg varannan dag för att få lite tips till middagsbordet.Har funderat på att starta en egen som skall heta janssonsfrestelse.Eller så skickar jag mina tips till din blogg.Hoppas allt är bra nu när du har vilat ut och bara tänkt på mat.MVH gammel polarn mackan

 • Kristina Pousette

  Janssonsfrestelse är ju genialt. Det är bara att dra igång. Kul att höra av dig. Ses vi i Melodifestivalyran? Kram

Lämna en kommentar