pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Söndagslyx

söndag 21 februari 2010 12:37 · 4 kommentarer · Frukost, Hembakat, Scones

Termometern visar 12 minusgrader och snön fortsätter att falla. Då är det ganska mysigt att få vara inne, tända ljus och baka scones till frukost.

Till scones vill jag helst ha riktigt smör och en god ost. Och så lite marmelad, eller som i dag, lime curd.

Sconesrecept ur Vår kokbok:

4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 tsk salt, 50 gr smör, 1 1/2 dl möjlk.

Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt, smula sedan i smöret och sist mjölken. Rör i hop till en smidig det, platta med händerna till två runda kakor på en ugnsplåt, skär försiktigt fyra skåror i kakorna och gör små hål i med en gaffel. Grädda i ca 10 minuter i 250 grader.

Tags:

4 kommentarer ↓

  • Karin

    Här i Jämtland är det 20 grader kallt och snålblåst. Snön yr och jag har ”ångest” för att jag inte alls har lust att ta min söndagslångpromenad idag. Istället har jag bakat en kladdkaka, kokat bananmarmelad och i övrigt bara suttit stilla. Inte bra.

  • Kristina Pousette

    Om det är 20 grader och snålblåst tycker jag absolut inte att behöver gå på nån långpromenad. Kladdkaka låter trevligare. Jag känner dig inte, men kul att du har hittat bloggen, och kul att du kommenterar också.

  • Sofie

    Afternoon tea är min spontana känsla när jag ser scones och lime curd! Men det går ju lika utmärkt till frulle förstås. Riktigt smör på är dock huvudsaken tycker jag.

  • Kristina Pousette

    Och så ska det alltid spelas opera på stereon när man äter scones.

Lämna en kommentar