pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

God mat – men värdelös final

tisdag 30 mars 2010 21:44 · Inga kommentarer · Fisk, Hemlagat, Tv

Finalmiddagen blev lite både och. Men maten var i alla fall härlig.

Gjorde nån slags salsasallad med körsbärstomater, lite schalottenlök, avocado, färsk mango, limesaft, olivolja, salt och peppar. Brukar inte gilla frukt i mat, men det här blev faktiskt supergott.

Kokade godagoda edamame-bönor.

Blandade en halv burk cantadou-ost med vitlök och örter med ca 1 1/2 dl vispgrädde, bredde detta på två laxfiléer och rev lite parmesanost på toppen. Ugnsgräddade laxen i ca 225 grader i knappt 20 minuter.

Det här blev otroligt gott. Tack Ingela för receptet (som dock inte var exakt så här, men nästan)!

Sen var vi laddade för finalen i ”Mästarnas mästare” med smarrig mat och ett gott rieslingvin.

Men vilket antiklimax.

Louise Karlsson har vunnit flest tävlingar av alla, och varit helt grym. Sen vinner hon även finalens två första tävlingar, den andra överlägset, tills att de ska sitta i en solstol och vänta på att pulsen ska gå ner. Vad är det för j-la skittävling? Hon har nåt fel på hjärtat så hennes puls går inte ner lika snabbt som på Johansson och Krajnc.

Så Thomas Johanson, som har varit överlägset sämst i alla tävlingar hela säsongen, går till den sista finalduellen. Och det efter att han inte klarat den första finaltävlingen och kommit sist i den andra. I den sista duellen ska Krajnc och Johansson stå och lyfta en varsin kärra med cement. Va? Går det att hitta en tråkigare tävling? Till och med de där löjliga svärden hade varit bättre. Och helt plötsligt har Krajnc vunnit.

Efter en fantastiskt underhållande säsong så sabbar alltså SVT finalen. Helt obegripligt och väldigt tråkigt. Det här ska ju i alla fall vara ett tävlingsprogram, och så avgörs alltihopa på ett uselt sätt på grund av en klantig produktion.

Skämmes, SVT.

Tags:

Inga kommentarer ↓

Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.

Lämna en kommentar