pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Lyxlax med svampsås

lördag 10 april 2010 11:32 · 2 kommentarer · Crème fraiche, Fisk, GI, Hemlagat

Som icke-köttätare blir det förstås en del lax-ätande. Lite tjatigt ibland, så det gäller att hitta variationer på laxen. Det här är riktigt gott, och smakar väl egentligen inte så mycket lax.

Lägg två laxfiléer i en smörad ugnsform.

Fräs fyra-fem skivade, färska champinjoner med lite hackad schalottenlök.

Rör sedan ner en burk créme fraiche med kantarell- och konjaksmak (min favorit), och låt det blir varmt. Häll såsen över laxfiléerna och strö sedan ganska mycket riven parmesanost på laxen och lite över såsen. Gratinera detta i ugnen i ca 200 grader i ca 15 minuter (till laxen är klar).

För GI-lovers går det utmärkt att äta detta ihop med varma grönsaker, i det här fallet broccoli och morötter. Dissar du GI så koka ris till.

Den här gången gjorde jag även en liten sidorätt med tomater och mozzarella med olivolja och balsamvinäger och lite salt.

Tags:

2 kommentarer ↓

Lämna en kommentar