Som icke-köttätare blir det förstås en del lax-ätande. Lite tjatigt ibland, så det gäller att hitta variationer på laxen. Det här är riktigt gott, och smakar väl egentligen inte så mycket lax.
Lägg två laxfiléer i en smörad ugnsform.
Fräs fyra-fem skivade, färska champinjoner med lite hackad schalottenlök.
Rör sedan ner en burk créme fraiche med kantarell- och konjaksmak (min favorit), och låt det blir varmt. Häll såsen över laxfiléerna och strö sedan ganska mycket riven parmesanost på laxen och lite över såsen. Gratinera detta i ugnen i ca 200 grader i ca 15 minuter (till laxen är klar).
För GI-lovers går det utmärkt att äta detta ihop med varma grönsaker, i det här fallet broccoli och morötter. Dissar du GI så koka ris till.
Den här gången gjorde jag även en liten sidorätt med tomater och mozzarella med olivolja och balsamvinäger och lite salt.
Ingela // apr 10, 2010 at 1:45 e m
Vilken smarrig och enkel laxrätt! Den ska jag prova!
Kristina Pousette // apr 11, 2010 at 9:08 f m
Lycka till! Hoppas allt är bra med dig. Kram