pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Pluras hummerspagetti

lördag 24 april 2010 9:32 · Inga kommentarer · Hemmafix, Pasta, Skaldjur, Vin

Hedrade minnet av ”Mauro & Pluras kök” med att laga humerspagettin de gjorde i programmet med Micke Nyqvist och Lisa Nilsson. Här finns receptet på tv8.se.

Om du inte orkar klicka dig vidare till tv8.se så behöver du alltså: Spagetti, en halv hackad färsk chili, en hackad vitlöksklyta, ett knippe persilja (jag hade vanlig persilja, men i receptet är det bladvarianten), en hackad färsk tomat, 1 tsk tomatpuré, 1 dl vitt vin, olivolja och lite hummerfond.

Receptet är för fyra portioner. Jag lagade bara till mig och maken så jag använde bara en hummer och kokade förstås bara spagetti till två. Men i övrigt körde jag samma mängd på vitlök, chili, vin, tomatpuré, tomat och persilja.

Och så det allra viktigaste – hummern. Du tar helt enkelt ut allt kött du kan hitta på hummern. Sen fräser du vitlök och chili i olivolja, därefter fräser du hummerköttet i max en minut, häller ner vinet och låter det förångas. Ner med tomaten, tomatpurén och den hackad persiljan och droppa i lite hummerfond om du har.

Det här blir förstås allra bäst om det lagas precis innan det ska ätas. Koka spagetti och rör ner i hummersåsen och blanda runt.

Magiskt gott!

Gick till Söderhallarna och frågade efter vintips till maten i vinbutiken där. Blev rekommenderad Villa Cavarena Soave Classico från 2008 och det passade perfekt.

Tags:

Inga kommentarer ↓

Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.

Lämna en kommentar