pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Ett dygn med KEL & LEK

söndag 02 maj 2010 19:07 · 1 kommentar · Uncategorized

Så blev det äntligen av – KEL & LEK-kollektivets 90-talskalas i Norrköping.

Trion hade den här gången en liten, liten gästmedlem som heter Juni – så nu var vi KJEL & LEJK.

Det var mycket som skulle hinnas med på ett dygn, inte minst en massa mat, och prat förstås. Vi babblade om Sundsvall, Aspudden, Sickla och Kungsholms strand, men allra mest om Huvudsta där jag, Emilie och Lisa var sambos under vår praktiktermin på JH i slutet på 90-talet.

Matprogrammet var som sagt var digert när en massa kulinariska minnen skulle återupplevas. Först ut – våffellunch.

Middagen började med en riktig favoriträtt, den här gången lite modifierad till förrätt. Lätt frästa äppelbitar med körsbärstomater och rölök. Detta äts med stekt halloumi och lite färsk basilika. Det här kan också göras som huvudrätt, men då ska man lägga till råstekt potatis.

Varmrätten var en riktig studentklassiker från Sundsvall – potatisgratäng med ädelost. Så fruktansvärt gott – även på 2000-talet.

Till dessert kalasade vi på ostbricka och fikonmarmelad.

Frukosten fick bli en riktig Huvudsta-favorit  – nybakade scones med björnbärsmarmelad, prästost, kaffe i Emilies fina muggar från Rättvik, kokt ägg och blodapelsinjos.

KEL & LEK:s soundtrack från 90-talet – Lasse, Kent, REM och Olle Ljungström – och så operaskivan som alltid spelades till våra sconesfrukostar.

TACK bästa tjejerna för ett alldeles underbart dygn!

Tags:

1 kommentar ↓

Lämna en kommentar