Långhelgen börjar gå mot sitt slut. Efter en massa onyttigheter slog jag till slut till med en hemlagad middag.
Det här blev en pastasås med räkor, gravad lax, champinjoner, purjolök, bladspenat, lime, grädde och créme fraiche.
Fräser purjo och svamp och lägger åt sidan, fräser sedan spenaten lite snabbt och rör sedan ihop alltsammans och rör ner vispgrädde och créme fraiche. Saltar och pepprar, smular ner en halv fiskbuljong och rör ner en pressad lime.
När såsen har kokat ihop en stund blandar jag allra sist ner räkor och skivad, gravad lax. Räkorna och laxen ska inte koka, det får bara bli varmt.
Detta serverades med fullkornspasta. Det blev ju inte särskilt överraskande, och heller inte så supergott. Men det blev en rejäl laddning som räckte till två matlådor, en till redaktör’n och en till nyhetschefen.
Inga kommentarer ↓
Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.