pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Livet i solen

söndag 13 juni 2010 20:15 · 2 kommentarer · Egypten, På resa

En vecka på ett all inclusive-hotell vid en strand med ett fantastiskt hav, blå himmel och 35 gradig värme. För mig är det allt som krävs för att livet ska vara precis så underbart som det är i solen. Med viss skepsis åkte vi till ökenstaden Hurghada, och dessutom på chartersemester till ett all inclusive-hotell. Men jag kom hem som en oerhört nöjd och utvilad charterturist. Hela paketet får fyra, starka plus, och jag är säker på att jag kommer att göra om detta igen.

Det här har varit min utsikt i en vecka. Konstigare än så var det inte. Livet på Siva Grand beach kan beskrivas som följer.

Vaknar ganska tidigt. Simmar kanske en halvtimme i en enorma poolen innan alla tyskar belamrar poolområdet (handdukar är förstås utlagda på solstolarna). Äter supergod frukost från den enorma frukostbuffén.

Går ner till stranden (där tyskarna förstås också har lagt ut sina handdukar). Blir liggande där med en bok, mest i skuggan, då det är stekhett hela tiden och min bleka lekamen inte riktigt klarar Afrika-solen.

Går och badar i Röda havet. Hämtar en iskall sodavatten eller en kall öl från all inclusive-baren på stranden. Släpar oss iväg till lunchbuffén. Går tillbaka till solstolen och boken. Tar ett dopp i poolen för att kyla ner skallen lite.

När stranddagen är över tar vi en öl i en annan bar vid poolområdet. Slappar på rummet, duschar, tar en drink på balkongen. Äter jättegod middag från en jätte-middags-buffé. Alla servitörer pratar tyska med oss tills vi förklarar att ”we don’t speak German”. När dom upptäcker att vi är svenskar säger de antingen ”Zlatan!” eller ”Allt är bra?”.

Ser ett avsnitt av ”Livvakterna” på rummet. Sen är en dag på Siva över och vi sover senast halv tolv.

Tags:

2 kommentarer ↓

Lämna en kommentar