Födelsedagen förra veckan firades med en klassiker – smörgåstårta. Minns inte riktigt varifrån receptet kom från början, men den här har hängt med länge. Och det är fortfarande lika gott.
Gör så här: Ta två paket polarbröd (alltså sex halvor). Blanda två burkar tonfisk i vatten med ca 4 dl créme fraiche, ca 2 dl lättmajonäs och lite hackad rödlök. Smeta röran på polarkakorna dagen innan du ska servera tårtan, så att röran får ”gojsa till sig” lite. Sen kan du garnera lite hur du vill. Här körde jag tomat, gurka och ägg, och så lite färsk basilika som dekoration.
Sofia OO // okt 12, 2010 at 9:43 e m
Jag kan säga att den fanns i Gävle i slutet av 80, början av 90. Som sagt; en sann klassiker!
Kristina Pousette // okt 12, 2010 at 10:11 e m
Och jag gissar även i Sandviken vid samma tid :-).
Sofia OO // okt 12, 2010 at 11:52 e m
Typ. 🙂
Sofie // okt 13, 2010 at 10:39 e m
Smörgåstårta är underskattat tycker jag. Ska nog engagera maken, som är en riktig hejare på smörgåstårta, att fixa till min födelsedag också! Han brukar dekorera med bl a ostrullar som han doppar i paprikapulver. Riktigt estetiskt-förutom att de brukar bli himla goda!
Kristina Pousette // okt 17, 2010 at 7:36 e m
Ostrullarna verkar ju väldigt avancerat! Du får bjuda på resultatet om det blir av. Puss
Monica // okt 18, 2010 at 8:54 e m
Den var grymt god kan jag intyga!