pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Fredagsgodis

fredag 06 maj 2011 21:16 · Inga kommentarer · Hemlagat, Pasta

Matredaktörens älskade make har hemmatjänstgöring, så när jag kommer hem är tvätten fixad och på bordet väntar ett glas vinho verde och lite annat gott. Sen bjuds det på helt ljuvlig pasta med edamamebönor, citron, chili och pecorinoost. Möjligen blev det minus för att han hädar och lagar mat med recept ur helt fel tidning (läs, alltså inte Mitt kök utan SVD). Men det får passera eftersom det var så gudomligt gott. Här är receptet: 300 g bavette (tunn bandpasta), olivolja, 1 riven vitlöksklyfta, 2 krm chiliflakes, 1 paket skalade edamamebönor (250 g tinade), 1 citron, rivet skal, 1 dl riven pecoriniost, flingsalt och nymalen svartpeppar. Koka pastan, häll av vattnet men spara cirka en deciliter vatten, fräs vitlök och chili, lägg i edamamebönorna och låt de bli varma någon minut. Lägg i citronskal och blanda med pastan tillsammans med osten och det resterande pastavattnet. Blanda, salta och peppra generöst. Toppa på tallriken med lite rucola och mer pecoriono. Droppa över lite olja.

Tags:

Inga kommentarer ↓

Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.

Lämna en kommentar