pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Middag på Urban Deli

lördag 16 januari 2010 17:15 · Inga kommentarer · Desserter, Restauranger (Stockholm), Skaldjur, Södermalm

Fredagkvällen ägnades åt middag på Urban Deli och ”Snabba cash” på bio.

Maken, Ullis och jag drack skumpa, åt musslor och chocroute, drack vin, spelade MIG på Ullis Iphone och avslutade med att dela på Ullis creme brulé.

Musslor med vitt vin och krutonger kostade 165:-. För dyrt för vad man fick. Krutonger var bara konstigt att ha i musslorna och såsen var också udda med smak av anis (tror vi). Det var inte äckligt på något sätt, men heller inget speciellt alls. Hade gärna varit utan krutonger och anis, och i stället fått klassiska musslor i vitt vin och pommes till. En riktig moules frites är aldrig fel.

Här är musslorna med konstig sås och krutonger…

Men nyöppnade Urban Deli vid Nytorget är ändå ett trevligt ställe. Bra service och skönt ställe att hänga på, men det får nog bli barhäng i stället för mat i fortsättningen. Deras grej är i och för sig skaldjur, så det är kanske värt att testa lite mer av det innan jag dömer ut maten helt.

Och creme brulén var faktiskt riktigt bra, bättre än på många andra ställen. Vaniljkrämen ska absolut inte vara för kall, och i det här fallet var den perfekt temperatur. Dessutom var sockerskalet krispigt och gött.

Och den goda creme brulén.

”Snabba cash” var snyggt gjord med bra skådisar, så den är absolut värd alla fina recensioner. Ovanligt bra svensk film där dom har lyckats berätta storyn från boken på ett spännande och angeläget sätt. Och Kinnaman, ja, han är ju Sveriges hetaste skådis just nu.

Har sett honom i alla Johan Falk-filmerna där han är minst lika bra som i ”Snabba cash”, så nästa gång vore det kul att se honom i en annan typ av roll.

Tags:

Inga kommentarer ↓

Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.

Lämna en kommentar