pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Helgen börjar med Melodikryssset

söndag 20 maj 2012 11:29 · Inga kommentarer · Jobb

Ur veckans Söndag:

Som redaktör för ett söndagsmagasin borde jag väl egentligen säga att min favoritdag är söndag. Men jag måste erkänna att min bästa stund på veckan är lördag förmiddag. Och det ska helst vara en lördag med blankt i kalendern. Numera går jag gärna upp tidigt på lördagen och springer en sväng längs Årstaviken på Söder där jag bor. Sen känner jag mig nöjd och njuter av att jag har hela helgen framför mig. Hemma hos mig är det sen Anders Eldeman och ”Melodikrysset” som gäller klockan 10. Maken löser och jag sitter bredvid och försöker undvika att prata när Eldeman läser frågorna. Jag får oftast bara rycka in när det spelas schlagerlåtar. Melodikrysset är en tradition på flera håll i min familj. Hos mamma får man inte skrika svaret rakt ut om man kan, och löser man med pappa på landet brukar man inte få en syl i vädret. Jag förstått att det ser likadant ut på många håll, att min generation har ”ärvt” Melodikrysset av våra föräldrar. Och visst är det en trevlig start på helgen? Man äter frukost länge, radion puttrar med Eldeman, och Lennart Palm från Lerum spelar instrumentella versioner av låtar till frågorna. I nyhetspausen halv elva kan man fixa påtår och en till macka. Hur har ni det på lördagarna? Löser ni också Melodikrysset? På söndagarna hoppas jag förstås att ni läser Söndag. Den här veckan har vi träffat tre kända kvinnor och deras mammor, bland annat kan ni läsa om ett härligt möte med Camilla Henemark och hennes mamma Gerd. Glöm inte att fira era mammor på mors dag nästa söndag!Hoppas att ni har en riktigt skön helg!

Kickis favoriter:

Joel Alme

Just nu blir mina tunnelbaneresor trevligare med den här göteborgskillens (han bor visserligen numera bor i Stockholm) vackra melodier på nya skivan ”A tender trap”. Han skriver dessutom finfina texter och så gillar hans röst som egentligen är som sprungen ur en annan tidsera.

Borgen

Ni har väl inte missat att danska serien ”Borgen” är tillbaka i SVT? Titta i så fall ikapp på första avsnittet och följ resten. Jag såg hela serien på dvd för nåt halvår sedan, och det är precis lika bra som första säsongen. Älskar Sidse Babett Knudsen i rollen som statsminister Birgitte Nyborg.

Hela Sverige bakar

I höst gör TV4 en svensk version av BBC-succén ”The great British bake off” med Tilde de Paula som programledare. Som ”Sveriges mästerkock” alltså, men med tårar och dramatik bland cupcakes och tårtor. Efter att ha sett den brittiska versionen så är jag säker på att det här kommer att bli bra.

Tags:

Inga kommentarer ↓

Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.

Lämna en kommentar