I Hillsta bjuds det även på favortikakorna finska pinnar – med socker på. Och det kan man inte alltid vara säker på. Ingen i min familj glömmer när mamma för typ 25 år sedan traditionsenligt bakade finska pinnar till jul – med grovsalt på i stället för pärlsocker. Själv fick jag dessutom skulden för fadäsen, då jag hade städat skafferiet hemma på Bågspännarvägen och blev därmed anklagad för att i min städiver ha blandat ihop pärlsockret med grovsaltet. Sanningen var nog att det var modern som hade gjort just det.
Sanningen om de finska pinnarna
fredag 12 februari 2010 17:12 · 3 kommentarer · Kakor, På resa, Sandviken
Tags:
Sofie // feb 12, 2010 at 10:52 e m
Nu ser de i alla fall finfina ut, pinnarna. Hoppas att Ulla inte har drullat med sockret idag! Hälsa Ulla och Christer, tyckte faktiskt att jag såg Christer på Oden idag när jag promenerade förbi, am I right?
Monica // feb 15, 2010 at 3:10 e m
En sån vill jag ha!
Kristina Pousette // feb 15, 2010 at 4:15 e m
Får beställa ett gäng pinnar av Ulla. Eller så får jag försöka mig på att baka.