pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Lax a´la Solfors

lördag 06 mars 2010 18:19 · 1 kommentar · Fisk, Hemlagat, Tips från vänner

Får middagstips från finaste Björn Solfors. Receptet kommer på sms och är formulerat exakt så här:

”Lax i ugnen bara (med mycket citron och peppar), potatismos med färsk persilja, kall turkisk yoghurt med sweet chili till och sparris lätt kokt i lite sockervatten och lime.  Vitt vin och ja – förstås – Wij högt på stereon”. (Vi förstår varandra jag och Solfors).

Gjorde fel och hade gräslök i stället för persilja, och så förstod jag inte riktigt det där med lime och sparris. Men man skulle tydligen koka sparrisen med lime??? Vet inte om jag gjorde rätt, men sparris tappade helt färgen och jag gissar att det var limen som orsakade denna fadäs? Kanske skulle man ha färsk sparris, och inte fryst? Nästa gång får jag ringa receptmakaren i stället för att sms:a.

Gott blev det i alla fall. Öste på massa citron och peppar på laxen, och moset fick rejält med smör och varm mjölk.

Tack Björn, för denna underbara middag. Snart måste vi laga mat tillsammans.

Receptmakaren i egen hög person.

Tags:

1 kommentar ↓

Lämna en kommentar