Som icke-kött-ätare är quorn en gåva från matgudarna. Jag äter visserligen fisk och skaldjur, men det är grymt att ha quorn att variera matlagningen med. Är mest förtjust i bitarna, men gillar också färsen. De där filéerna är bra att grilla på sommaren. Nu finns det visst även strimlor, men det ser alldeles för köttigt och konstigt ut för mig.
Här är några andra quornrätter på pousetteochvis.
Det här går snabbt att slå ihop till middag. Räcker till tre personer.
Koka valfri pasta. Jag körde penne.
Hacka en halv, gul lök, skär en halv paprika i bitar och skiva fyra-fem färska champinjoner. Fräs sedan ett paket quornbitar i lite smör eller olja och lägg bitarna åt sidan. Fräs grönsakerna och blanda ner quornen och rör ner en burk crème fraiche – här med karl-johan och timjansmak. Salta och peppra.
Jag vet inte, men det här kanske inte ser så jättegott ut. Men det är det. Kanske skulle det ha behövts lite mer crème fraiche eller nåt annat för att få lite mera sås.
Inga kommentarer ↓
Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.