Misslyckades tyvärr med plåtningen av den färdiga maten. Trodde att jag tog en bild, men sen fanns den inte där…
Det blev väl inget mästerverk, men det blev ganska gott.
Det blev lite drygt två portioner och då hade jag två små hackade schalottenlökar, en halv zucchini, 5-6 ganska stora champinjoner, en burk crème fraîche, ett par matskedar hummerfond, en halv pressad lime, ca en halv dl matlagningsvin, en bit laxfilé (färdiglagad från igår), en knapp burk kräftstjärtar, salt och svartpeppar.
Jag fräste zucchinin med svamp och lök och la sedan det åt sidan innan jag kokade ihop såsen för sig, innan jag hällde ner grönsakerna. Sist kräftstjärtarna som inte ska koka alls, och laxen la jag ovanpå allt och inte ner i såsen.
Pasta kokar man väl efter behov. Jag gjorde penne, och vanlig vit och inte fullkorn.
Pasta går ju att göra med nästan vad som helst. Mina favoritgrejer som jag ser till att ha hemma just nu är schalottenlök, crème fraîche i olika smaker, matlagningsvin, olika flytande fonder på flaska, buljongtärningar, färsk citron eller lime, eller färdigpressad på flaska. Då går det att koka ihop en snabb och god sås till nästan allt.
Inga kommentarer ↓
Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.