I familjen Pousette är det tradition att dricka äggtoddy på påsken. Så trots att vi hade tryckt i oss drivor med mat hela dagen så lyckades vi klämma i oss en toddy innan vi gick till sängs. Anna fixade med tända ljus och filtar på altanen och så tog vi på oss jackorna och gick ut.
Så här gör du: Knäck en äggula i en mugg och tillsätt drygt en matsked strösocker. Sen vispar du med en gaffel eller sked tills det blir vitt och poröst. Man får absolut inte använda elvisp, utan det ska vispas individuellt i en mugg. Sen går alla runt och för lite oväsen en stund, vilket hör till. Sen häller du på lite konjak och sist hett vatten. Otroligt gott! Själv körde jag bara lite konjak med hänsyn till sockret (även om konjak väl inte heller är helt sockerfritt…).
Nu packar vi ihop och återvänder till huvudstaden och påskdagsmiddag med Ullis.
Tack bästa familjen Pousette/Jansson för en superhärlig påskhelg.
Syster-Anna // apr 5, 2010 at 10:17 f m
Tack själv. Vi tyckte att det var väldigt trevligt att ha er här.Ett extra tack till Ruben för all hjälp med disken 🙂
Syster-Anna // apr 5, 2010 at 10:18 f m
Receptet på påsktårtan kommer snarast Lisa.
Kristina Pousette // apr 5, 2010 at 10:21 f m
Lisa vill ha receptet på tårtan. Kan inte du mejla det till mig så lägger jag ut det? Och så vill Lisa veta vad porslinet heter.