pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Superpåsken avslutas med altanpremiär

måndag 05 april 2010 10:55 · 2 kommentarer · Ägg, Fisk, Frukt, Hemlagat, Påsk

Superpåsken kröntes med en trerätters på Götgatan med Ullis och maken. Vi snodde Annas och Jonas koncept och körde repris på äggtoddy utomhus (numera döpt till utetoddy av Ullis). Så det blev premiär på altanen med markisen utfälld och värmeelementen påslagna.

Så här gör du äggtoddy: Knäck en äggula i en mugg och tillsätt drygt en matsked strösocker. Sen vispar du med en gaffel eller sked tills det blir vitt och poröst. Man får absolut inte använda elvisp, utan det ska vispas individuellt i en mugg. Sen häller du på lite konjak och sist hett vatten.

”Ulla Rappne” kom förstås med en vacker påskbukett med favoritblommorna ranunklar.

Middagen bestod av Eggs Benedict till förrätt, fisksoppa med vitlöksbröd till varmrätt och färsk frukt och vaniljkesella till dessert. Sen blev det vin, kortbröd och en lång match i Retro, som jag till slut vann.

Körde repris på Eggs Benedict på toast med rökt lax och hollandaisesås. Har äntligen fått ordning på Sofis filmer på hur man gör äggen – se här.

Fisksoppa och bröd med vitlökssmör och riven parmesan. Här finns recept.

Bananer, melon, ananas, mango och kiwi. Serveras gärna med vaniljkesella, eller den med jordgubb och lime.

Tags:

2 kommentarer ↓

  • ullis

    Utetoddy och benedictarna var oslagbara. Och allt annat också förstås. Tack för fantastisk final på superpåsken!

  • Kristina Pousette

    Utetoddy ska härmed bliva vår melodi. Kom snart tillbaka!

Lämna en kommentar