pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

För tungt på en söndag

söndag 23 maj 2010 14:23 · Inga kommentarer · Tidningar

En ledig, slö söndag, lite extra slö efter pingstpartyt, det regnar ute och hjärnan vilar fortfarande. Älskar ju såna dagar när man kan sitta i soffan med en tidningshög. Men något är fel när det är morgontidningarna som känns lite lagom sköna och lättsamma, och kvällstidningarna tunga och svårlästa. Och jag gillar det inte.

Aftonbladets söndagssatsning är ofta snygg och välgjord, men det är ju för mycket. I dag är det fem stora paket, ett som går över sex sidor. Ett jättepaket om en kunglig, okänd arvinge och så det hemska, och säkert fantastiska, jättedokumentet om Candrah. Och så flera andra fasta moment som brer ut sig över helsidor. Jag orkar bara inte med det.

I Expressen är det också på tok för tungsint för min hjärna i dag. Yttrandefrihet, två gubbar i söndagsintervju, Vilks-dokument, politik och bordeller, Eritrea och Sydafrika.

Kalla mig gärna ytlig, men jag orkar inte med all den här tunga, långa, seriösa läsdokument-festen. Och jag tror att det är feltänkt av båda kvällstidningarna. Det måste faktiskt få vara lite roligare att läsa en kvällstidning, särskilt på en söndag.

Vad hände med vanliga enkelsidesknäcken, snackisarna, klackisarna? Kvällstidningsmixen?

Så jag nöjer mig som oftast med den bästa söndagsläsningen – DN:s Söndag. Och så får det bli lite ”playande” vid datorn i stället. Tror till och med att jag ska titta på supertråkiga ”Jakten på Julia” på SVTplay. Trots att jag vet hur det gick, och egentligen inte bryr mig.

Tags:

Inga kommentarer ↓

Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.

Lämna en kommentar