pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Avslutar med lyxlax och coleslaw

söndag 23 maj 2010 21:12 · 2 kommentarer · Coleslaw, Crème fraiche, Fisk, Hemlagat, Middag, Morötter, Potatis

Får ett matlagningsryck på söndagkvällen när jag tittar på ”Vad blir det för mat”, och drömmer om att ha ett sån’t där fantastiskt kök som Per Morberg har. Men det blir mat även i min enkla köksvrå.

Fixar ihop en coleslaw och en laxrätt med den nya créme fraichen med parmesan och vitlök.

Efter ett litet hopkok av recept gör jag en coleslaw på ett halvt vitkålshuvud, två morötter, 2 dl créme fraiche, 4 msk lättmajonäs, flingsalt, fyra teskedar kumminfrö, lite tabasco och svartpeppar. Sen kommer jag på att jag ska ha i lite dijonsenap också, sisådär 2 teskedar.

Coleslaw blir extra gott nu på sommaren när vitkålen är mycket mjukare och grönare.

Tinar fyra laxfiléer från frysen, och lägger dessa i en ugnsform med nästan två burkar av créme fraiche med parmesan och vitlök. Saltar och pepprar och strör lite riven parmesan över alltihopa.

Gräddar i varmluftsugn på 200 grader i ca 10 minuter. Samtidigt ugnssteker jag en av de där fryspåsarna med potatis, morötter, rödlök och broccoli. Potatispåsen får godkänt, lite saggig konsistens, så det blir förstås godare om man gör alltihopa på färska grönsaker.

Blev en riktigt smarrig matavslutning på en rolig helg.

Tags:

2 kommentarer ↓

Lämna en kommentar