Ja, herregud vilken dag och vilken kväll det blev. Vi satt klistrade framför tv:n i nästan tio timmar i sträck. Och vad vi grät, och vad vi jublade över kärleken, över Olle Westling och förstås över Prins Daniels tal till Victoria.
Med det här tjusiga sällskapet firade jag den här historiska dagen.
Menyn var väl inte riktigt i klass med den på Slottet. Hos pöbeln på Götgatan började kalaset med snittar och bubbel.
Det var lite svårt att hinna med allt som skulle ätas och drickas, eftersom vi hade svårt att lämna tv:n. Middagen bröt tydligen mot alla etikettsbrott, då jag hade gjort pasta (favoriten från häromdagen). Men vi var i alla fall lite rätt ute med citronsås och sparris. Fetaost vore antagligen en skam att servera på Slottet, men på Götgatan gick det finfint.
Tack och lov så räddade Ullis oss med den här fantastiska kungliga glasstårtan, med jordgubbssorbet och rosor av körsbärspannacotta.
Några tal blev det inte, men jag undrar om inte vår middag var lite trevligare än den på Slottet.
Ibland gick viftandet överstyr, och en flagga kollapsade.
Vi satt som sagt var klistrade framför tv:n hela tiden, och när de sa ja till varandra grät vi lika mycket som Daniel.
Det absolut bästa på hela bröllopet var givetvis Daniels tal. Och Olles. Tack vare Westlings blev det ett riktigt bröllop, med riktiga tal och så mycket kärlek att man höll på att smälla av. Snacka om att Kungen blev utklassad.
Ullis // jun 20, 2010 at 4:36 e m
Ja, solen sken och flaggorna vifta på Götgatan och inte ett öga var torrt. Vilken dag! Tack för den.
Sofie // jun 20, 2010 at 9:47 e m
Verkligen ståndaktigt firande ni fixade! Allt ni stoppade i verkar ju gott, men måste plussa extra för Ullis urtjusiga glasstårta.
Och ja visst, Westlings ägde Kungen rejält på talfronten, men visst var hans blomma till frugan lite romantiskt och fint också?
Kristina Pousette // jun 21, 2010 at 11:06 f m
Ja, det var fascinerande att man kunde ha så trevligt till tio timmars tv-tittande. Men med rätt sällskap, bubblor och god mat så klarar man vilket bröllopsmaraton som helst. Westlings kan ta över Sverige, nu. Tack för allt, Tjabo!
Ullis // jun 21, 2010 at 1:56 e m
Vad är en fjuttig glasstårta mot riktig som väger 250 kg och är 3,3 meter lång. Osannolikt. Den var god i alla fall, även om jag inte har gjort den själv. Catenaccis citrusmarinerade torsk i blomhölje stod sig slätt mot Kickis hemlagad pasta med doft av citron. Det är jag helt säker på.
Lisa // jun 21, 2010 at 8:53 e m
Ullis tårta ser underbar ut. Utifall om ni ska fira kungabröllop någon mer gång och vill försöka er på något mer officiellt. Här är receptet:
Bröllopstårtans ingredienser
Varje tårta bestod av nio lager:
Daquisebotten (mjuk mandelmarängbotten baserad på mandelmjöl)
Ett lager mandel- och chokladkrisp
Champagnemousse
Daquisebotten
Smultroncurd-interiör
Champagnemousse
Ett lager smultronkompott
Fragilitebotten (mjuk mandelmarängbotten baserad på mandelmassa)
En kappa av champagnemousse
Slutligen var tårtan sprayad med vit choklad
Tårtans ingredienser:
25 liter grädde
50 kg socker
10 kg färska svenska smultron
10 kg färska svenska hallon
16 kg smultronpuré
4 kg hallonpuré
5 kg ekologiskt smör
900 ekologiska ägg
2 lådor (12 flaskor) champagne
3 flaskor Marc de Champagne
20 kg mascarponeost
12 kg mandel
100 rosor och 40 liljor – handgjorda av dragen karamell
250 handgjorda sockerspiraler
1,5 kg ljus choklad
250 g kakaosmör
6 kg mandelmassa
12 kg mandelmjöl
12 kg florsocker
1,5 l mjölk
2 kg gelatin
Rivet skal av 80 citroner
5 kg vit choklad
Källa: Sveriges bagare och konditorer
Kristina Pousette // jun 22, 2010 at 1:28 e m
Den där får jag baka när Ullis gifter sig. Det är hon som står på tur nu.
Ullis // jun 22, 2010 at 3:20 e m
Hoppsan. Det ser jag fram emot. Kan du göra en låt också och framför så blir jag extra glad. Ska bara hitta en villig kille först. Bråttom nu. Storraggning på Mosebacke ikväll, vem vågar sig dit?