pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Fredagsmys

fredag 05 februari 2010 23:22 · Inga kommentarer · Quesadillas, Tacos

Med systerdotter Sofi som gäst körde vi ett äkta fredagsmys. Tacos med quornfärs, quesadillas (se nedan), Corona, Cola, ”Let’s dance” (med ”På spåret” i reklampauserna), chips och chokladmousse.

Foto: Sofi Pousette

Gjorde quesadillas från ett recept ur Expressens söndagsbilaga. Ganska goda.

Jag gjorde bara halva receptet, och det hade absolut räckt till 4 personer om man äter andra tacos till också. Receptet här nedan är alltså till 4 personer, men jag gjorde alltså hälften, på fyra tortillabröd. I recptet framgår det inte om det ska vara bladspenat eller fryst spenat, men jag använde bladspenat.

Quesadillas med getost och spenat

400 g spenat, smör stekning, 1/2 vitlöksklyfta, pressad, 1 tsk honung, salt, 200 g chèvre, 200 g riven ost, 1/2 röd chilipeppar, finhackad, 8 stycken majstortillas, salsasås

1. Stek spenaten i lite smör i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt vitlök, honung och lite salt. Efter nån minut, låt blandningen rinna av i ett durkslag.

2. Fördela spenat, ost och chili på ena sidan av tortillabröden. Vik över ena kanten för att bilda en halvmåne och tryck till.

3. Värm upp stekpannan och stek tortillabröden i lite smör på bägge sidor på svag värme tills de är gyllenbruna och spröda. Skär varje quesadilla i portionsbitar, Toppa med salsa.

Tags:

Inga kommentarer ↓

Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.

Lämna en kommentar