Efter en långpromenad längs ett snöigt Årstaviken blev det vegetarisk quorngryta med grönsaker och nudlar till lunch. Det går förstås att använda nästan vilka grönsaker som helst. Kör det du har hemma. Och det här funkar ju lika bra som middag.
Det här räcker till 3 personer.
Stek ett paket frysta quornbitar i lite smör/olja. Lägg bitarna åt sidan, och fräs sedan färsk broccoli som du först skär i mindre bitar. Lägg även broccolin åt sidan. Sedan fräser du ca 5 cm skivad purjolök, en halv röd paprika, skuren i mindre bitar och en halv zucchini som du skär i små fyrkanter. Rör sedan i hop quornen och alla grönsakerna, slå på ca 2 dl matlagningsgrädde, 1 tsk grönsaksbuljong i pulver (eller en halv buljongtärning), 2 tsk sambal oelek, salta och peppra och låt detta puttra en stund.
Under tiden kokar du äggnudlar som du serverar till quorngrytan. Mycket gott.
Ullis // feb 18, 2010 at 4:14 e m
Mäster Kicki?
Kristina Pousette // feb 18, 2010 at 5:39 e m
Nja. Jag har långt till Mäster Anders-nivå…