pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 4

Entries from juli 31st, 2010

Pridekalas

juli 31st, 2010 · No Comments · City/Gamla stan, Halloumi, Potatis, Restauranger (Stockholm), Stockholm, Vin

Prideparad, sol och underbar reunion med fina vänner blev en superhärlig lördag. Efter paraden bjöds det på halloumi och rosévin på Debaser Slussen. Fredrik och Malin har jag inte sett på över ett år. Och om en vecka ses vi allihopa igen – på det blivande brudparet Fatimas och Magnus bröllop.

[Read more →]

Tags:

Glädjepiller

juli 31st, 2010 · No Comments · Musik

Blir fortfarande väldigt glad av den här låten. Har inte sett mycket av Allsången i år, men jag lyckades faktiskt pricka in websändningen när Linnros gjorde sin lite sorgliga, men fantastiska ”Från och med du”. Det är väl inte världens bästa liveframträdande, men jag blir glad ändå.

[Read more →]

Tags:

Goda nötter

juli 31st, 2010 · No Comments · Nötter

De här nötterna bör inte missas. Skalade, rostade hasselnötter som går att använda till allt möjligt. Goda som snacks och grymma att ha i sallader, hela eller hackade. Jag gillar hasselnötter, men inte skalet, så det här är perfekt – skalat och klart. Och tack Camilla, det var du som lärde introducerade denna nötpärla.

[Read more →]

Tags:

Fredagslax

juli 30th, 2010 · No Comments · Basilika, Fisk, GI, Grädde, Hemlagat, Sojabönor, Vitkål

Efter en fullständigt dekadent dag, helt aktivitetslös, ryckte jag upp mig på kvällen. Gick en långpromenad och lagade GI-middag. Ugnskokade lax med lite grädde, pressad citron, lite olivolja, färsk basilika salt och peppar. Detta åts med favoriterna färsk vitkål och edamamebönor.

[Read more →]

Tags:

Best of Skåne

juli 30th, 2010 · No Comments · Österlen, På resa

Stockholm börjar befolkas igen, det blåser sensommarvindar i stan och jag längtar ofta tillbaka till Skåne. Till stranden, ljuset, sädesfälten, gården och värmen. Klickar runt bland bilderna och tänker på hur underbart jag hade det. Den fina innergården med min ”loge” längst in i det vänstra hörnet. Gården i Järrestad, strax utanför Simrishamn. Och så […]

[Read more →]

Tags:

Bio i stället för schlager

juli 29th, 2010 · No Comments · Film, Restauranger (Stockholm), Skaldjur, Södermalm

Lisa och jag skulle gå och schlagerdansa på Pride i dag (ni ser väl Lisas fina Pride-tischa), men vi blev vädermesar när det aldrig slutade regna. Så det blev räkmacka i baren på Malmen i stället, och bio. Såg hajpade ”Inception” och är helt yr efter två och en halv timme med tusen olika drömsekvenser […]

[Read more →]

Tags:

Plötsligt vände det

juli 29th, 2010 · No Comments · Österlen, På resa, Stockholm

För ett par veckor sedan levde jag livet på en strand i tropisk värme i Skåne, nu spöregnar det på innergården i Stockholm. Ta mig tillbaka!

[Read more →]

Tags:

Pasta och prat

juli 28th, 2010 · No Comments · Fetaost, Hemlagat, Pasta, Vänner

Grums finest besöker uteloungen på Götgatan. Som vanligt galet trevligt och som vanligt tar det slut alldeles för tidigt. Pratet tar liksom aldrig slut när vi äntligen ses. Pousetteochvis bjöd på mojito, parmesantunnbröd, pasta limone och jordgubbar med grädde.

[Read more →]

Tags:

Möcke gött

juli 28th, 2010 · No Comments · Drinkar

Här vankas det snart favoritdrink med Grums-favorit i uteloungen.

[Read more →]

Tags:

Pastakväll

juli 27th, 2010 · No Comments · Hemlagat, Pasta

Kokar ihop en spagettimåltid med grädde, parmesan, tonfisk, tomater och en massa färsk basilika. Äts i uteloungen på nyköpta bord från Jysk.

[Read more →]

Tags: