pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Kvällslugnet på gården

tisdag 13 juli 2010 20:08 · 4 kommentarer · Österlen, På resa

Grannarna har grillat klart, solen försvinner bakom hustaken och jag går in till min loge. Lugnet lägger sig över gården och snart är ännu en dag i paradiset till ända.

Trots att jag är tokledig så är det fullt schema på dagarna. Upp vid åtta, frukost ute, P1 på radion (fram till halv tio när Ring P1 börjar och jag byter till näst värst, Morgonpasset, fram till tio när finfina P3 kultur med Johanna Koljonen börjar). Diskar, sopar, gör matsäck, kaffetermos och packar strandväskan. Stannar på macken och köper tidningarna och vatten, sen till stranden, oftast Knäbäckshusen. Solar, badar en gång, lyssnar på någon sommarpratare, äter matsäck, badar en gång till. Sen ibland en tur in till Simrishamn på eftermiddagen för glassköp eller annat ärende, annars direkt till Coop. En stunds pustande i soffan, hänga ut strandkläderna, en träningsrunda (nej, inte varje dag) och sen grillfix eller annan matlagning. Har varit mycket fotboll på kvällarna, eller annan slötittning på tv, och plötsligt är klockan halv tolv och då är det godnatt i logen.

Så här ser i princip varje dag ut och det är väldigt trivsamt och lite tryggt med rutiner. Inte så äventyrligt, kanske, men äventyret är att jag är här och det räcker för mig. Det bästa jag gjort på väldigt länge, faktiskt.

Tags:

4 kommentarer ↓

  • Staffan

    Vilken mysig innergård och vilka mysiga dagar ni verkar ha 🙂

  • Kristina Pousette

    Jadu. Det här är paradiset. På söndag måste jag tyvärr återvända till lägenhetsliv och huvudstaden och det känns faktiskt inte alls bra. Såg att du ska vara pappaledig snart. Låter ju magiskt.

  • Therese

    Du ser ut att ha det helt underbart. Dina rutiner låter helt fantastiska. Hade det inte varit för att jag är några självande timmar från semester och fyra veckor i USA hade jag bytt med dig ögonabums!

  • Kristina Pousette

    Men du, fyra veckor i USA låter även det som magi. Ha det bäst! När du kommer hem ses vi i Marieberg :-).

Lämna en kommentar