pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Pluras hummerspagetti

söndag 01 maj 2011 17:34 · 1 kommentar · Hemlagat, Hummer, Pasta

Valborg firades med Pluras hummerspagetti från förra säsongen av ”Pluras kök”. Skrev om det här på bloggen för nästan exakt ett år sedan, men den här gången gjorde jag om receptet lite efter eget huvud, det vill säga la till grädde i såsen.

Till två personer behöver man allt kött man kan få loss på en hel hummer. Sen fräste jag två hackade schalottenlökar, en halv hackad chili, en hackad vitlöksklyfta. Sen rörde jag ner en deciliter vitt vin och typ två deciliter vispgrädde. Det fick koka ihop och sen rörde jag ner en och en halv hackad, färsk tomat, 1 tsk tomatpuré och hackad, färsk persilja. Kokade vanlig vit spagetti, och serverade godsakerna med citron och färsk sparris som jag grillade i grillpanna med mycket smör!

Till denna höjdarrätt drack vi vårt absoluta favoritvin – Georg Breuer. Gott varje gång!

Fördrinken blev lite baklänges men efter tälttjänstgöringen var vi nedfrusna och behövde en varsin Irish coooffe.

Tags:

1 kommentar ↓

Lämna en kommentar