Får hälsningar från faster Ulla och pappa Pelle som festar på surströmming i Skebo. Har aldrig riktigt fattat det där med att äta mat som luktar apa, men i Skebo är det här en festlig tillställning. Min fina faster Ulla tycker nog att jag ska lära mig det här, och skickar med instruktioner och recept och allt! De vill nog dessutom kuppa in det här i Mitt kök!
Hälsning från Skebo: Vi tjuvstartade surströmmingsätandet trots att premiären infaller i senare delen av augusti med en burk från Hällstrands i Hästskär. Inläggningen var fjolårets vilket betydde att fileernas konsistens var en aning lösare än om vi skulle ha väntat på årets premiärfileer, fileerna hade dock sin rödaktiga ton som sig bör och smakade alldeles utmärkt med en sälta som angriper smaklökarna så att både ölen och snapsen kom till sin fördel.
Surströmmingen sköljes och rensas med ryggbenet kvar. Kokt mandelpotatis, hackad rödlök, hackade tomater, gräddfil (eventuellt), tunnbröd, hårt eller mjukt (om man vill göra klämma).
Kan man dricka vin till surströmming? / Från surströmmingsälskarna
Inga kommentarer ↓
Inga kommentarer hittills...Skriv gärna en kommentar här.