pousetteochvis

En blogg som oftast handlar om mat

pousetteochvis header image 2

Därför älskar jag ”Mästarnas mästare”

tisdag 02 februari 2010 21:31 · 13 kommentarer · Tv

Något av det bästa på tv just nu är ”Mästarnas mästare”. Här är några skäl till varför det är så briljant tv:

* Man bryr sig på riktigt om deltagarna. De har alla redan blivit folkkära för sina idrottsliga insatser och man gillar verkligen att se dem i den här miljön. Allra mest tycker jag (i alla fall just nu) om Tomas Brolin. Han har överraskat mycket, både i tävlingar och som person.

* Tävlingarna är kul, och ofta väldigt snyggt dramatiserade. Det är spännande och varierat. Dessutom är det ett gäng vinnarskallar som tävlar, vilket gör att det blir på riktigt.

* Så här mitt i polarvintern är det grymt skönt att vila ögonen på tävlingar på stranden, sköna poolbilder och trevliga grillmiddagar utomhus.

* De ser hela tiden ut att äta väldigt god mat. Skulle jag till och med gärna se lite mera av. Vem som lagar maten, vem som bestämmer vad de ska äta. Och hur mycket vin dricker egentligen Sjöberg? Och Brolin, gissar att han drar i sig en del också?

* Man blir nyfiken på det coola huset de bor i. Hade gärna sett mer om hur de bor, och vilka som bor grannar.

* Älskar att se filmerna om varje deltagare, där det ofta blir gåshud och tårar. Bra att det även blir känslosamt för deltagarna. Lite trist är det förstås att man kan räkna ut vilka som riskerar nattduell, då deras filmer ju måste visas först. Men samtidigt är det väldigt svårt att komma undan.

* Micke Leijnegard funkar riktigt bra i rollen som snäll men tydlig programledare.

* Är förstås oerhört förtjust i den interna kampen, och käbblet, mellan Holm och Sjöberg.

* Sjöberg är dessutom en välbehövlig krydda i programmet, som gör att det får en viktig sälta. Det får inte bli för slätstruket och präktigt. Ett sån’t här program behöver en bad boy.

* Lite trist att det bara är två tjejer kvar nu. Hoppas de två som är kvar blir så några veckor till, annars är risken att det blir för grabbigt.

Tags:

13 kommentarer ↓

  • Lisa

    Jag är också helt fast och känner som du med Brolin, han verkar både kul och duktig på oväntade saker. Annars har jag hittills hållt på Holm, supernörd som han är (liksom jag). Men i dag hoppades jag på Arman Krajnc som hade lite otur med sina lag.
    Och eftersom det här är en matblogg: till programmet drack jag rött té med pepparsmak och åt godaste nybakade saffransbiscotti!

  • Sofie

    Är det tääävling så är man ju gjuten framför TV:n! Håller också med om att käbblet mellan höjdarna är kul. Läser man Sportbladet idag, så tjurar ju Sjöberg över klippningen av programmet och hur han framställs. ”Det fanns andra som gick över gränsen” Vilka, vill jag då veta? Det är ju himla intressant!! För att knyta an till mat, så åt jag mamma Ingas hembakade semmelkaka, som var så god!

  • Bjurre

    Jag som inte sett en sekund blir nyfiken på Brolin. Han som ofta ger ett så tjurigt intryck…på vilket sätt har han tonat fram i den här serien?

  • Kristina Pousette

    Han är smart och sympatisk, och ganska rolig. Man gillar honom, helt enkelt. Hoppas allt är bra hos dig. Kram

  • Kristina Pousette

    Jadu, det har nog pågått en massa saker i det där huset som man gärna skulle vilja veta mer om. Semmelkaka låter livsfarligt :-). Kram

  • Kristina Pousette

    Åh, dina saffransbiscotti måste jag ju få receptet på. Kram

  • Monica

    Ja men det är ju absolut det bästa som går att se på TV just nu! Brolin verkar vara en hyvens kille, inte alls den buttre typ som man trott att han var! Jag tror Louise Carlsson kommer att bli Mästare-vilken tjej! Jag hann precis hem till programmet efter träningen och då drack jag vatten och åt en microvärmd köttfärsbiff med brieost på=protein…

  • Kristina Pousette

    Åh, toppen. Tack!

  • Kristina Pousette

    Köttfärsbiff med brieost!? Låter mycket märkligt. Tror också Louise Carlsson går långt. Hon verkar grymt envis.
    Kram

  • Monica

    Mmm men faktum är att det var jättegott, det var som hamburgare förstår du! Vi hade gäster i lördags och då försökte jag mig på ÖK:s underbara hamburgare med smält brieost, dijonmajo, saltgurka mm. Ja det där med bubblet såg jäkligt mystiskt ut, skarpsynt man det där…

  • Kristina Pousette

    ÖK? Vad är det?

  • Monica

    ÖK= Östgötakällaren sötnos!

Lämna en kommentar